Εκλιπαρώντας για την εκκένωση των Ελλήνων από το Αφγανιστάν

υπουργειο εξωτερικων αφγανισταν

Του Υποναυάρχου (εα) Στέλιου Φενέκου * 

 

Απογοητεύομαι να βλέπω την χώρα μου να μην αναλαμβάνει τις διεθνείς ευθύνες και υποχρεώσεις της πόσο μάλλον προς τους Έλληνες πολίτες στο Αφγανιστάν.

Παρακαλάμε να μας χρηματοδοτήσουν οι Ευρωπαίοι για να καλύψουμε τα λάθη μας και την κακοδιαχείριση,

Παρακαλάμε άλλες χώρες να μας δώσουν πλοία και οπλικά συστήματα από τα αποσυρμένα τους,

και σήμερα παρακαλάμε να μας βοηθήσουν στην εκκένωση των εγκλωβισμένων Ελλήνων και των Αφγανών συνεργατών μας στις Ελληνικές αποστολές στο Αφγανιστάν μέχρι τώρα.

Παρακαλάμε να μας βοηθήσουν οι Αιγύπτιοι, οι Σαουδάραβες, οι Ισραηλινοί, και οι Άραβες από τα Εμιράτα γιατί εμείς φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε τους επεκτατικούς Τούρκους.

Παρακαλάμε τους Γερμανούς, Γάλλους και Αμερικανούς να αναλάβουν αυτοί αντί για μας τις ευθύνες μας εθνικής ασφάλειας.

Παρακαλάμε να μας δώσουν λεφτά και ξεπουλάμε την χώρα μας.

Παρακαλάμε να μας βοηθήσουν για τις φωτιές και τις πλημμύρες, για τις οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι υπεύθυνο το κράτος που συμβαίνουν σε τέτοια έκταση και που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν.

Αποφεύγουμε να τοποθετηθούμε στα διεθνή προβλήματα με σταθερότητα, κρυβόμαστε και αποφεύγουμε να αναλάβουμε τις διεθνείς ευθύνες που μας αναλογούν (έχουμε την δυνατότητα να συμμετέχουμε ενεργητικά στην εκκένωση όχι μόνο των δικών μας αλλά να είμαστε και χρήσιμοι για τους άλλους στο διεθνές πεδίο).

Η κατάσταση που θα επικρατούσε στο Αφγανιστάν (με τις ημερομηνίες αναχώρησης των Αμερικανών και Νατοϊκών που είχαν τεθεί να είναι γνωστές πολλούς μήνες πριν), ήταν εξαιρετικά προβλέψιμη.

Δεν κάναμε τα δέοντα προληπτικά, ανακαλώντας έγκαιρα όσους Έλληνες ήταν εκεί, αλλά και τους Αφγανούς συνεργάτες μας, καθυστερώντας και αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχθούν παθητικά μέχρι την τελευταία στιγμή.

Τώρα τρέχουμε εκλιπαρώντας πάλι άλλους, και το κυριότερο αποφεύγοντας να ανακοινώσουμε δημόσια και επίσημα πόσοι ακριβώς είναι οι Έλληνες και οι Αφγανοί που πρέπει να πάρουμε πίσω, όπως έκαναν οι περισσότερες δυτικές χώρες.

Κατά τα άλλα η υπερήφανη εξωτερική μας πολιτική εξαντλεί τα όριά της στην εσωτερική κατανάλωση, παρουσιάζοντας σαν τεράστια επιτυχία της την μεγαλοψυχία που δείχνουν οι άλλοι για μας και μας βοηθούν διαρκώς και σε όλα.

Έχουμε δημιουργήσει και ανεχόμαστε παθητικά να μας αντιμετωπίζουν έτσι, ως ένα κράτος «παρία».

Και η ευθύνη δεν είναι μόνο των πολιτικών αλλά όλου του Ελληνικού πελατειακού κομματικού συστήματος!

* αναδημοσίευση ανάρτησης στο Facebook

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ