Εκκλησία της Ελλάδος: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι Μητροπολίτες

Εκκλησία της Ελλάδος: Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συμπλήρωσε τον κατάλογο των προς αρχιερατεία εκλόγιμων αρχιμανδριτών.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για 36 κληρικούς, οι οποίοι έχουν, εκτός των τυπικών προσόντων, και σημαντική δράση.

O κατάλογος με τα ονόματα αυτά θα δοθεί κατά την επόμενη σύγκληση της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος -αν δεν αλλάξει κάτι- τον ερχόμενο Οκτώβριο προς έγκριση και αμέσως μετά οι κληρικοί αυτοί θα προστεθούν στον κατάλογο υποψηφίων κληρικών προς Αρχιερατεία.

Η Σύνοδος υποχρεούται, όταν πρόκειται να γίνει εκλογή νέων Μητροπολιτών, να επιλέγει από τον συγκεκριμένο κατάλογο.

 
 

Οι κληρικοί προς έγκριση για να ενταχθούν στον κατάλογο και να θεωρούνται υποψήφιοι Μητροπολίτες είναι:

1. Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης. Εγεννήθη εις Κοζάνην το έτος 1974. Τυγχάνει πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από του έτους 2011. Εχειροτονήθη πρεσβύτερος το 2000. Από της χειροτονίας του υπηρέτησεν ως εφημέριος εις την Ιερά Μητρόπολιν Νικαίας και από 5/2/2014 ως πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

2. Αρχιμανδρίτης Θεωνάς Αθανασιάδης της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Εγεννήθη εις Πτολεμαΐδαν το έτος 1978. Τυγχάνει πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από του έτους 2006. Εχειροτονήθη διάκονος το 2002 και πρεσβύτερος τη 18η/11/2007. Από της χειροτονίας του υπηρετεί ανελλιπώς ως εφημέριος εις την Ιεράν Μητρόπολιν Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

 
 

Διαβάστε την συνέχεια στο orthodoxplanet
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ