Εκλογές ΕΑΑΣ 2017: Ο υποψήφιος Ευάγγελος Δανιάς – Συνέντευξη

Εκλογές ΕΑΑΣ: Μια εβδομάδα πριν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου που ανοίγουν οι κάλπες, το ArmyNow.Net μιλάει με τον υποψήφιο πρόεδρο Ευάγγελο Δανιά

 

Ο Υπτγος ε.α Ευάγγελος Δανιάς, γεννήθηκε το έτος 1949 στην Καμαρούλα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Αποφοίτησε από το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου το έτος 1967.

Εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων  το έτος 1969 και αποφοίτησε την 26 Ιουλ.1973 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Αποφοίτησε από όλα Βασικά σχολεία επιμορφώσεως (Σ.Σ.Ε.Ο.Ε.Δ,  Σ.Σ.Σ.Α, Ψυχολογικών Επιχειρήσεων) , καθώς και από τα Σχολεία του όπλου του, την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και την Διακλαδική Σχολή Επιτελών Άμυνας, με επίδοση Λ. Καλώς.

Αποφοίτησε από το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, το έτος 1988,ομιλεί την Βουλγάρικη γλώσσα.

Υπηρέτησε  σε μονάδες και επιτελεία ανάλογα του εκάστοτε βαθμού του. Ως επιτελής υπηρέτησε στην ΧΙΙ Μεραρχία Πεζικού, στον  Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (Α.Ο.Ο.Α), στο Γ.Ε.Σ και στο Γ.Ε.ΕΘ.Α.

Προήχθη  σε όλους τους βαθμούς κατ’ εκλογή.

Ως Λοχαγός Διοίκησε στην ΚΥΠΡΟ  198 Π.Ο.Π στα Πηγαίνια Τυλλυρίας , επίσης διετέλεσε Υδκτής της 195ΜΕΑ/ΑΠ, στα Πολεμίδια Λεμεσού. Ως  Ταγματάρχης  Διοίκησε την 197 Α/Κ Μ.Β.Π κατά την περίοδο 1986-87

Διετέλεσε επί 10ετία Γραμματέας των Συμβουλίων Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (Σ.Α.Γ.Ε) ,Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α).

Αποστρατεύτηκε με τον  βαθμό του Υποστρατήγου, το έτος 2004,πλήν όμως από την επομένη της αποστρατείας του ανακλήθηκε στην ενεργό υπηρεσία και τοποθετήθηκε στην θέση που κατείχε προ της αποστρατείας του.

Απολύθηκε το 2010 κατόπιν αιτήσεώς του, με την συμπλήρωση πλέον των 40 ετών υπηρεσίας.

Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε, κατόπιν προτάσεως των συμμαθητών του και όχι μόνο με τα κοινά των εν αποστρατεία Αξιωματικών και αρχικά το 2011 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) και στις εκλογές του 2014 Πρόεδρος.

Είναι έγγαμος με την Ελένη Τσαπατώρη με την οποία απέκτησαν  δύο τέκνα Αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ