Εκπαιδευτικό αεροσκάφος: «Σηκώθηκε» στην δημόσια διαβούλευση

Το νεο εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας σύντομα θα είναι πραγματικότητα όπως όλα δείχνουν. Η Πολεμική Αεροπορία ζητάει απόψεις στην δημόσια διαβούλευση.

Του Κώστα Αττία

Η Πολεμική Αεροπορία θέλει άμεσα το νεο της εκπαιδευτικό αεροσκάφος, και προτίθεται για την απόκτηση του να διενεργήσει Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ για την προμήθεια του «Ολοκληρωμένου Συστήματος (ΟΣ) Νέου Αεροσκάφους Σταδίου Επιλογής (ΝΑΣΕ)».

Ήδη η Πολεμική Αεροπορία «σήκωσε» την πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση με την οποία καταθέτει τους αναθεωρημένους όρους καθώς και την εγκεκριμένη τεχνική προδιαγραφή, με σκοπό τη δημόσια συζήτηση και τη λήψη ενδεχόμενων τεκμηριωμένων παρατηρήσεων – σχολίων – απόψεων επί των περιεχομένων αυτών.

Απο το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σημειώνεται ότι οι απόψεις και εισηγήσεις των συμμετεχόντων που θα κατατεθούν στη δημόσια διαβούλευση δεν δεσμεύουν την υιοθέτηση αυτών από την Υπηρεσία η οποία θα αποφασίσει για την οριστικοποίηση των όρων που θα διέπουν τον επικείμενο διαγωνισμό, με αντικειμενικά κριτήρια, εξασφαλίζοντας την
ποιότητα των προς προμήθεια αεροσκαφών.

Όπως τονίζει η Πολεμική Αεροπορία:Σε κάθε περίπτωση, γνώμονα για την τυχόν αναθεώρηση των όρων που θα διέπουν τον προς εξέταση νέο διαγωνισμό, αποτελούν δυο πράγματα:
α.Η επίτευξη επιθυμητού και υγιούς ανταγωνισμού,η ανταπόκριση της αγοράς, καθώς και η ευρύτερη συμμετοχή υποψηφίων οικονομικών φορέων στη νέα διαγωνιστική διαδικασία.
β. Η διασφάλιση των ελάχιστων επιχειρησιακών απαιτήσεων της Υπηρεσίας.

Η ανοιχτή διαβούλευση θα είναι αναρτημένη απο σήμερα μέχρι την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 στον ιστότοπο της Πολεμικής Αεροπορίας (www.haf.gr) και στον ιστότοπο του ΕΣΗΔΗΣ (www.eprocurement.gov.gr).

Σημειώνεται πως η Πολεμική Αεροπορία θέλει Δώδεκα (12) Αεροσκάφη (Α/Φ) ΝΑΣΕ με δικαίωμα προαίρεσης (option) για επιπλέον τέσσερα (4) αεροσκάφη. Το δικαίωμα προαίρεσης μπορεί να εξασκηθεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέχρι δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Επίσης θα αποκτηθούν:
Ένας προσομοιωτής πτήσεων
Ένα σύστημα εκπαίδευσης εδάφους
Επίγειος εξοπλισμός υποστήριξης
Υλικά αρχικής υποστήριξης
και βιβλιογραφία.

Στον διαγωνισμό οι προσφορές θα πρέπει να έχουν και την εκπαίδευση του προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ