ΕΛΔΥΚ: ΚΚΕ κατά Καμμένου για την Χρυσή Αυγή

ΕΛΔΥΚ: Η επιστροφή των λειψάνων των πεσόντων στην Κύπρο προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την παρουσία της Χρυσής Αυγής.

Για προσβολή στην μνήμη των νεκρών κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του που υπογράφουν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κώστας Δρόσος, Έφεδρος Αξιωματικός παρασημοφορηθείς επ’ ανδραγαθία για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή το 1974.

Το ΚΚΕ αντιδρά στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην τελετή υποδοχής των λειψάνων των πεσόντων στην Κύπρο αφού όπως λέει η πρόσκληση της X.A.  από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΥΠΕΘΑ αποτελεί πρόκληση.

Στην ανακοίνωση τους τονίζουν:

«Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, στην τελετή υποδοχής των ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλήνων στρατιωτικών πεσόντων στην Κύπρο.

Αποτελεί πρόκληση οι ιδεολογικοί απόγονοι του Μεταξά, οι υμνητές της Χούντας, που ευθύνεται για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, να παρευρίσκονται στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπ. Εθνικής Άμυνας έχει τεράστιες ευθύνες για την πρόσκληση που τους απηύθυνε και η οποία αποτελεί προσβολή στη μνήμη των νεκρών.»

H τελετή υποδοχής των λειψάνων των 17 αγνοουμένων-πεσόντων στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι.

Πρόκειται για τους:

Αντιπτέραρχος Βασίλειος Παναγόπουλος,

Συνταγματάρχης (ΠΖ) Βασίλειος Παπαλάμπρου,

Έφεδροι Ανθυπασπιστές (ΠΖ),
Αθανάσιος Καραγεώργος,
Αργύριος Σίννης,
Ιωάννης Κωνσταντακόπουλος,
Γεώργιος Χαμουριωτάκης,
Ιωάννης Παπαδόπουλος,
Κωνσταντίνος Μπροδήμας,
Γεώργιος Ζερβομανώλης,
Βασίλειος Τριάντης,
Μανούσος Τριανταφυλλίδης,
Νικόλαος Κρητικός,
Νικόλαος Αθανασίου,

Έφεδροι Ανθυπασπιστές (ΚΔ)
Σωτήριος Κουρούνης,
Στέφανος Τσιλιβάκης,

Έφεδρος Ανθυπασπιστής (ΜΧ)
Ελευθέριος Άνθης,

Ανθυπασπιστής Πολεμικού Ναυτικού (Ακταιωρός Φαέθων)
Νικόλαος Νιάφας,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ