2ο ΤΕΕΠ: Όταν τα ελικόπτερα Απάτσι «χορεύουν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλο ένα εντυπωσιακό βίντεο έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΣ με τα ελικόπτερα Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού σε μοναδικά πλάνα.

Το 2ο ΤΕΕΠ δείχνει τις αμέτρητες δυνατότητες του με τα ελικόπτερα Απάτσι να παρουσιάζουν σε ένα βίντεο του ΓΕΣ που κόβει την ανάσα το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρουν χαρη στην συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ: To E/Π ΑΗ-64Α Apache αποτελεί το επιθετικό Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Αποτελεί ένα εξελιγμένο ταχέως αναπτυσσόμενο εναέριο οπλικό σύστημα το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί ταχέως, να εμπλακεί στενά και σε βάθος, να καθυστερήσει, να παρενοχλήσει, και να καταστρέψει τις εχθρικές δυνάμεις.

Είναι σχεδιασμένο να μάχεται και να επιβιώνει κατά την ημέρα, την νύχτα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το πρωτότυπο με την κωδική ονομασία YAH-64 πέταξε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1975. Το 1976 η εταιρεία Hughes κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό και το Ε/Π άρχισε να παίρνει την τελική του μορφή.

 

Το 1981 έλαβε την ονομασία “Apache” και το Φεβρουάριο του 1984 παραδόθηκε στον στρατό των ΗΠΑ το πρώτο Ε/Π AH-64A. Στην Αεροπορία Στρατού παραδόθηκαν το 1995. Το Apache εξοπλισμένο με το σύστημα TADS, παρέχει στο πλήρωμα δυνατότητες ακριβούς ναυτιλίας και εκτέλεσης επιθέσεων ακριβείας σε όλες τις συνθήκες πτήσης.

 

Ο οπλισμός του περιλαμβάνει πυραύλους AGM-114 Ηellfire, οι οποίοι με βεληνεκές άνω των 8.000 m, χρησιμοποιούνται κυρίως για καταστροφή τεθωρακισμένων και γενικά “σκληρών” στόχων. Οι ρουκέτες Hydra-70 Hydra-70 των 70 mm πλήττουν εχθρικό προσωπικό, ελαφριά θωράκιση και γενικά “μαλακούς στόχους”.

 

Τέλος το ταχύβολο πολυβόλο M-230 των 30mm συμπληρώνει το οπλισμό του Ε/Π. Υπάρχει επίσης εγκατεστημένος καταγραφέας video με δυνατότητα καταγραφής μέχρι 72 λεπτά. Ένα πολύτιμο εργαλείο για αποστολές αναγνώρισης και εκτίμησης ζημιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ