Ελλάδα – Γαλλία συμμαχία! Κοινή ναυτική άσκηση στην Αν. Μεσόγειο – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες από τη Γαλλία που μαζί με την Ελλάδα πραγματοποίησαν κοινή ναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κοινή ναυτική άσκηση με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού Ελλάδας – Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών, την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Γαλλίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν οι Φρεγάτες (Φ/Γ) «ΣΠΕΤΣΑΙ», «ΑΙΓΑΙΟΝ», «ΛΗΜΝΟΣ», «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και Γαλλική ομάδα πλοίων (Task Force) αποτελούμενη από το Γαλλικό Ελικοπτεροφόρο FS «TONNERRE» και τη Φρεγάτα FS «LA FAYETTE».

Η εν λόγω άσκηση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς, αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών καθώς και συνεργασία πτητικών μέσων και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Επίσης, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, δύο Γαλλικά αεροσκάφη RAFALE προσγειώθηκαν και χρησιμοποίησαν για επανεξυπηρέτηση τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη ναυτική άσκηση ανάμεσα σε Ελλάδα – Γαλλία.

ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟ

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ