Έλληνας και Γερμανός Α/ΓΕΕΘΑ: Συζητούν παραμονή ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Για την παρουσία και την παραμονή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο συζήτησαν σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τον Αρχηγό των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

Για τη συνέχιση της νατοϊκής παρουσίας στο Αιγαίο και τη συμβολή των επιχειρήσεων «SNMG2»  και «SOPHIA», στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών στην Μεσόγειο,  συζήτησαν μεταξύ άλλων σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας, General Volker Wieker, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από 14 έως 16 Ιουνίου 2017.

Οι δύο αρχηγοί αναφέρθηκαν εκτενώς στις συνεργασίες που πρέπει να αναπτύσσονται για την πληρέστερη αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών απειλών που ανακύπτουν, αλλά και για τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στους τομείς της επιχειρησιακής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις «SNMG2»  και «SOPHIA», δηλώθηκε η σημασία που έχει η συνέχισή τους στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου αλλά και της Μεσογείου. Κάτι που σημαίνει και την μεγάλη στήριξη της Γερμανίας σε αυτές.

Να σημειώσουμε ότι όπως έχει πει ο ναύαρχος Κονιδάρης και είχαμε γράψει πριν μερικές μέρες: «Η επιχείρηση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί όσο η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ τη στηρίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ναύαρχος Κονιδάρης: Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων:

-Την γεωπολιτική αστάθεια που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή.

-Την συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο.

-Τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

-Την σκοπιμότητα συνέχισης της συμμαχικής επιχείρησης ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε την συμβολή της γερμανικής διοίκησης στην εν λόγω επιχείρηση.

– Την δυνατότητα συνεργασίας των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων με το Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ).
-Την περαιτέρω προώθηση της χρησιμοποίησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στον τομέα της εκπαίδευσης στην θαλάσσια ασφάλεια επ’ ωφελεία τόσο κρατών μελών της συμμαχίας, όσο και τρίτων χωρών.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας στις τοποθετήσεις του σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ιδιαίτερα αξιόπιστο ευρωατλαντικό σύμμαχο, τονίζοντας παράλληλα την επιθυμία περαιτέρω διεύρυνσης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Ο General Volker Wieker, κατά την παραμονή του στο ΓΕΕΘΑ, ενημερώθηκε επίσης για την αμυντική πολιτική της Ελλάδας καθώς και για τα σοβαρά θέματα και τις προτεραιότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η επίσημη τελετή έγινε στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», ενώ την Παρασκευή 16 Ιουνίου, ο General Volker Wieker θα επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως.

 

 

 armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ