Έλληνας ψαράς: Δεν μας αφήνουν οι Τούρκοι να πλησιάσουμε στα Ίμια!

Κραυγή αγωνίας από τους ψαράδες της Καλύμνου που ζουν καθημερινά την απαράδεκτη προκλητικότητα των Τούρκων στην περιοχή γύρω από τα Ίμια.

 

 

«Ζητάμε βοήθεια, θέλουμε περιπολίες από ελληνικά πλοία», λέει ο Κώστας Σαρούκος πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών» στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Σαββατοκύριακο με το Μάνεση».

Όπως τονίζει οι Τούρκοι προκαλούν καθημερινά, «έχουν ξεθαρρέψει τόσο πολύ που έρχονται στα νησιά τα δικά μας και μας διώχνουνε» δηλώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο, η κατάσταση, κάθε χρόνο είναι και χειρότερη. «Δεν μας αφήνουν οι Τούρκοι να πλησιάσουμε τα Ίμια. Μας απειλούν να μας βουλιάξουν. Έρχονται με μεγάλες ταχύτητες. Έχουμε και περιστατικά με πυροβολισμούς. Τα νησιά μας έχουν μείνει απροστάτευτα», καταγγέλλει.

Μέχρι πέρσι, όπως είπε τα Ελληνικά ψαράδικα συνοδεύονταν από σκάφη του λιμενικού. Αυτό έχει σταματήσει, σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο.

«Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί η τουρκική παρουσία στα Ίμια. Ζητάμε βοήθεια, θέλουμε περιπολίες από ελληνικά πλοία. Δεν μπορούμε να ψαρέψουμε», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών».

Αναφερόμενος στο περιστατικό με την κανονιοφόρο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» ο Κ. Σαρούκος είπε: «Εμείς αυτό το σκάφος – το “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ”- θα πρέπει να το κάνουμε εικόνισμα να το έχουμε μέσα στα καΐκια μας!»

https://youtu.be/NKTm3L5Q3KI

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ