ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ “τρέχουν” γρήγορα το ελληνικό όπλο λέιζερ σε στρατό και ναυτικό

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ ΛΕΙΖΕΡ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη συνέντευξή που έδωσε πρόσφατα ο ιδρυτής και επικεφαλής της Soukos Robots στην εκπομπή του Σταύρου Καλαρρύτη “Εμείς οι Έλληνες” , περιγράφει την εξέλιξη του ελληνικού όπλου λέιζερ το οποίο έχει αναπτύξει η εταιρεία του, για το οποίο έχει βρει θερμή ανταπόκριση από του Υπουργείο Άμυνας.

Τα κύρια σημεία που ανέφερε:

Επιχειρησιακή χρήση

Το πρόγραμμα προχωράει, πάει πάρα πολύ καλά, το αγκάλιασε το Υπουργείο Άμυνας και  προχωράμε πολύ δυναμικά, στο στρατό -σε κινητή πλατφόρμα – και στο ναυτικό -για τις φρεγάτες- και είμαστε πολύ δυνατοί.

Στις δοκιμές που έχουν γίνει, κάνουμε διάτρηση σε άρματα μάχης, δε συζητάμε για ελικόπτερα και drones τα οποία είναι πολύ απλή υπόθεση.

Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε για βεληνεκές πάνω από 30 χλμ. και κάποια στιγμή θα δημοσιεύσουμε και βίντεο.

Σε σχέση με άλλα συστήματα που παρακολουθούμε σε άλλες χώρες -όπως αυτά που έχουν οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί με τους οποίους  συνεργάζομαι  στα θέματα αυτά- είμαστε ανταγωνιστικοί και πολύ δυνατοί.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν βίντεο που κάνουμε διάτρηση θώρακα αρμάτων μάχης μέσα σε 12 δευτερόλεπτα. Καταλαβαίνετε πόσο μάλλον αν το λέιζερ στοχεύσει σε πυραυλικά συστήματα ελικοπτέρων ή πλοίων τα οποία μπορούμε να αναφλέξουμε.

Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός, αλλά όταν μιλάμε για ισχύ 300 KW -που αυτή τη στιγμή υπάρχει – και προχωράμε για 1 MW, μιλάμε για τεράστια ισχύ και  μεγάλες αποστάσεις.

Με αυτά τα συστήματα λέιζερ θα πετύχουμε το σκοπό μας, -και δεν είναι μόνο η δυνατότητα διάτρησης και ανάφλεξης αλλά έχουμε και το μεγάλο πλεονέκτημα της «τύφλωσης». Δηλαδή ακόμα και αν δεν επιθυμούμε να καταρρίψουμε ένα ιπτάμενο μέσο, μπορούμε να το “τυφλώσουμε” και ουσιαστικά να το αχρηστεύσουμε.

Η εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Είχαν γίνει μεγάλα λάθη στην αμυντική βιομηχανία και συγκεκριμένα στα ΕΑΣ. Είναι λυπηρό ότι μας έφυγαν στελέχη με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στο εξωτερικό (πχ. Σαουδική Αραβία).

Όμως μετά τη διεθνή έκθεση DEFEA, είδα μεγάλες εξελίξεις στο Υπουργείο Άμυνας και στοχευμένες ενέργειες και από τον Υπουργό και από τον Α/ΓΕΕΘΑ που πραγματικά δε σταματάνε ούτε στιγμή σε αυτό το θέμα.  Είμαι πολύ ευχαριστημένος που αυτό που ήθελα να δω στην πατρίδα μου το βλέπω.

Έγιναν πολλά λάθη στο παρελθόν, αλλά τώρα αρχίζουμε και βλέπουμε φως. Ξεκινάει δυναμικά η προσπάθεια ανασυγκρότησης της αμυντικής μας βιομηχανίας και πραγματικά γίνονται πάρα πολλές και στοχευμένες ενέργειες.

Θα είμαστε πάρα πολύ δυνατοί και σε έξυπνα αθόρυβα οπλικά συστήματα. Η χώρα μας λόγω της γεωμορφολογίας θα μπορεί να στήσει ένα πλέγμα από έξυπνα οπλικά συστήματα χαμηλού κόστους και να δημιουργηθεί ένας αμυντικός θόλος που να κάνει το Αιγαίο -και όχι μόνο- απροσπέλαστο. Ιδιαίτερα στις βραχονησίδες που βλέπουμε σχεδόν κάθε μέρα τουρκικές πτήσεις εντυπωσιασμού.

Δε μπορώ να πω περισσότερα, αλλά σας πληροφορώ ότι, αυτό που γίνεται με το σύστημα λέιζερ, γίνεται και με άλλα εγχώρια  συστήματα, αθόρυβα, χωρίς να διατυμπανίζεται, και θα είμαστε σύντομα πολύ δυνατοί!


Δείτε την πλήρη λίστα με τις εταιρίες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας  και ενημερωθείτε για την κάθε μια, πατώντας στο λογότυπό της:

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ


 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα ελληνικά μυαλά μπορούν να δώσουν λύση σε πολλά και δύσκολα θέματα και στην αμυντική βιομηχανία της πατρίδας μας!!!! Δώστε την προσοχή που τους αξίζει!!!!

  2. Αν και όλα αυτά μου ακούγονται υπεραισιοδοξα μακάρι είναι αλήθεια ότι μυαλά η χώρα παράγει αλλά δεν τα εκμετάλλευεται 😁🐱🕵️‍♂️

  3. Τά θερμά μου συγχαρητήρια. Προσπαθειστε να φέρετε πίσω και αυτούς που έφυγαν. Με περίπου 12.000 κατόχους διδακτορικών διπλωμάτων δηλαδή περισσότερους από αυτούς πού έχει ή Γαλλία και υπερπλεοναζον επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό μπορούμε να κατασκευάσουμε ότι θέλουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ