Όταν είσαι εθνικά κυρίαρχο κράτος δεν περιμένεις ΝΑΤΟ – Ε.Ε. – ΟΗΕ να σου παρέχουν εγγυήσεις ασφαλείας

ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΤΟ ΕΕ ΟΗΕ

Του Λάμπρου Τζούμη, Αντιστράτηγου ε.α. 

 

«Θα έλθουμε ένα βράδυ και θα πάρουμε τα ελληνικά νησιά που είναι υπό κατοχή» λέει ο Τούρκος πρόεδρος.

Ελληνική απάντηση:

Η Γαλλίδα ΥΠΕΞ ενημερώθηκε για το χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, θα ενημερωθούν το ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ για την τουρκική επιθετικότητα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν συνέστησε στην Τουρκία να σέβεται την κυριαρχία των μελών της Ε.Ε., κ.λπ. ……

Αν όλα αυτά δεν είναι επικοινωνιακοί τακτικισμοί και πιστεύουμε ότι αποτελούν στρατηγική αποτροπής φαίνεται ότι δεν διδαχτήκαμε τίποτα από τις προηγούμενες ελληνοτουρκικές κρίσεις.

Θα πρέπει να προβληματιστούμε για τα εξής :

–  Πότε θα παρέμβουν οι ΗΠΑ σε μια ελληνοτουρκική κρίση, πριν ή μετά τη δημιουργία τετελεσμένων; Θα τηρήσουν τη στάση του Ποντίου Πιλάτου όπως στο παρελθόν και θα πουν βρείτε τα ή θα πάρουν θέση υπέρ της Ελλάδας που είναι τόσο αξιόπιστος σύμμαχος; Με ποιο τρόπο θα γίνει η παρέμβαση; Ελέγχουν την Τουρκία σε περίπτωση που αποφασίσει να δημιουργήσει κρίση;

– Πιστεύει κανείς ότι η ενημέρωση του ΟΗΕ θα σταματήσει την τουρκική επιθετικότητα ;

– Η Ε.Ε. πότε θα αφυπνιστεί να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία και θα σταματήσει τα ευχολόγια;

Η Ελλάδα δεν έχει να φοβάται τίποτα από μια κρίση με την Τουρκία.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε άριστο επίπεδο και αν απαιτηθεί και τους δοθεί η σχετική εντολή θα επιτελέσουν το καθήκον τους όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι όταν είσαι εθνικά κυρίαρχο κράτος δεν περιμένεις από κανένα ΝΑΤΟ ή Ε.Ε. να σου παρέχει εγγυήσεις ασφαλείας και θα πρέπει κάποια στιγμή να κοπεί η γλώσσα του «κάθε Ερντογάν» που απειλεί τη χώρα μας.

 


Περισσότερα από το Λάμπρο Τζούμη:

ΑΠΟΨΕΙΣ –ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ


 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ