ΕΛΒΟ: Τι λέει υπουργός για τα χρέη του ΥΠΕΘΑ

ΕΛΒΟ: «Καρφί» υπουργού για τα χρέη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς την ΕΛΒΟ και την προσπάθεια που κατέβαλε το δικό του υπουργείο.

Τελικά ποιος έδωσε την μάχη για την ΕΛΒΟ; Στην πλατεία Συντάγματος φαίνεται πως το οικονομικό επιτελείο βλέπει πως από την Μεσογείων το μόνο που υπήρξε ήταν προβλήματα με την μορφή χρεών τα οποία έλυσαν με δική τους προσπάθεια.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στην Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «Προχωρήσαμε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για οφειλές του Υπουργείου Άμυνας προς την εταιρεία. Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δοθεί επιπλέον επιχορήγηση στην ΕΛΒΟ προκειμένου να παραμείνει ζωντανή η εταιρεία».

Το ερώτημα βέβαια παραμένει γιατί τότε η εταιρεία δεν «απογειώθηκε» όπως έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΕΛ ότι θα έκαναν για την εταιρεία.

Δείτε την απάντηση του Ε.Τσακαλώτου στον Ι. Σαρίδη

Κύριε συνάδελφε, η περίπτωση της ΕΛΒΟ έχει μια μεγάλη ιστορία.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ήδη προδιαγράψει το μέλλον της ΕΛΒΟ, αφ’ ενός, μέσα από δεκαετίες κακοδιαχείρισης και αφ’ ετέρου, θέτοντας την εταιρεία, κατόπιν σχετικής αίτησης του ελληνικού δημοσίου, σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το 2014, στα πλαίσια υλοποίησης μνημονιακών υποχρεώσεων του δεύτερου μνημονίου.

Η παρούσα Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, διερεύνησε όλα τα εναλλακτικά σενάρια με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων.

Παρά τις προσπάθειές μας, η κατάσταση την οποία παραλάβαμε καθιστούσε ουσιαστικά μονόδρομο τη συνέχιση των διαδικασιών, όπως αυτές ήταν το 2014.

Παρόλα αυτά, έγιναν ενέργειες από πλευράς Κυβέρνησης προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή των μισθών των εργαζομένων, το οποίο και επετεύχθη.

Στις ενέργειες αυτές συμπεριλαμβάνεται και η ρύθμιση οικονομικών εκκρεμοτήτων μεταξύ εταιρείας και δημοσίου. Προχωρήσαμε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για οφειλές του Υπουργείου Άμυνας προς την εταιρεία. Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δοθεί επιπλέον επιχορήγηση στην ΕΛΒΟ προκειμένου να παραμείνει ζωντανή η εταιρεία.

Μέλημα αυτής της Κυβέρνησης είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση για την ΕΛΒΟ, με γνώμονα τα συμφέροντα και την προστασία των εργαζομένων στα πλαίσια του εθνικού και ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ