Εμφύλιος πόλεμος: H Ελλάδα κινδύνεψε το 2015 λέει κυβερνητικό στέλεχος

Εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα; Δεν είναι μόνο για τα βιβλία ιστορίας; Η τοποθέτηση ενός κυβερνητικού στελέχους λέει πως η Ελλάδα κινδύνεψε πρόσφατα, το 2015.

Η τοποθέτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Ο προερχόμενος απο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος του κόμματος είπε πως το κόμμα του, το 2015 όταν υπήρχαν δυο επιλογές, εθνικού νομίσματος ή όχι,  πίστευε πως υπήρχε κίνδυνος εμφυλίου πολέμου.

«Εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστέψαμε ότι υπήρχε κίνδυνος εμφυλίου πολέμου»  ανέφερε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ ο οποίος στο σχόλιο δημοσιογράφου «κίνδυνος εμφυλίου λέτε» απάντησε «φυσικά, γιατί εσείς δεν το πιστεύετε;».

Το μέσα ή έξω απο την Ευρώπη δηλαδή θα οδηγούσε σε διχασμό και μπορεί και σε εσωτερική σύγκρουση.

Η τοποθέτηση αυτή είναι βέβαιο πως θα δώσει τροφή σε συζητήσεις.


 

Ο Π. Σγουρίδης αμέσως μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

Απο το 1989 – 2009 εκλεγόταν Βουλευτής.

Όπως λέει στο βιογραφικό του: «Τη μη επανεκλογή του το Οκτώβριο του 2009 την αποφάσισαν κάποια κέντρα και όχι ο λαός. Δες τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών».

Πιο πρόσφατα  όπως αναφέρει το βιογραφικό του «στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ορκίζεται Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, και από την θέση αυτή καταθέτει πολλές βελτιωτικές προτάσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, πρωτοστατεί μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη, ώστε ανεξάρτητα του αποτελέσματος, να υπάρξει διαχείρισή του σε σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά τις εκλογές, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015, στη δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ορκίζεται Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2016.

Παραμένει ενεργός στην πολιτική ζωή, ως Πρόεδρος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016 αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ύστερα από πρόταση του Προέδρου Πάνου Καμμένου, η οποία επικυρώνεται στο 30 τακτικό Συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ. στις 11-13 Νοεμβρίου 2016».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ