Ένοπλες Δυνάμεις: Γιατί τις είπε ο Τσίπρας «το πιο οργανωμένο κύτταρο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρασε στα ψιλά η αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις που έκανε ο πρωθυπουργός. Έχει όμως σημασία αυτό που ειπώθηκε απο τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα.

Το ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού δεν είναι νέο.

Ούτε οτι η πολιτεία στα λόγια τους δίνει συγχαρητήρια χωρίς ποτέ έμπρακτα να αναγνωρίζει την προσφορά τους.

Έστω και έτσι όμως έχει ένα ενδιαφέρον οτι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε στην ομιλία του για την παραχώρηση στην τοπική αυτοδιοίκηση του πρώην στρατοπεδου «Παύλου Μελά» την τεράστια συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην καθημερινότητα της χώρας.

Και βεβαία πως αποτελούν όαση οργάνωσης στο ελληνικό χάος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην παραχώρηση:

«Θέλω να εξάρω, με την ευκαιρία, και τη δυνατότητα που μπορούν να έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις – το πιο οργανωμένο και συγκροτημένο κύτταρο της Πολιτείας και της δημόσιας διοίκησης γενικότερα – να συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του τόπου.

Θέλουμε οι Ένοπλες Δυνάμεις, να είναι επαγγελματικού επιπέδου, να είναι σε πολύ καλή ετοιμότητα, αποτρεπτική ετοιμότητα, αλλά θέλουμε να τις βλέπουμε και να παράγουν και κοινωνικό έργο. Αυτός ο συνδυασμός, να νοιάζονται δηλαδή για την κοινωνική συνοχή, είναι ο άριστος συνδυασμός».

Το ερώτημα βέβαια μετα απο αυτό είναι πόσο επαγγελματικό είναι απο την πλευρά του εργοδότη να μην εφαρμόζει για παράδειγμα την απόφαση του ΣτΕ, ή να ακολουθεί ένα σύστημα ανταμοιβών που μόνο δίκαιο δεν είναι;

Ή πόσο σωστό είναι ειδικά για τα χαμηλόβαθμα στελέχη να αντιμετωπίζουν προβλήματα που πρώτα απο όλα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υπηρεσία και την προσφορά της.

Για παράδειγμα με την συνυπηρέτηση ή το ασφαλιστικό.

Και είναι σημαντικό να λυθούν αυτά τα ζητήματα όχι μόνο για τους ίδιους και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλά και για να έχουν την δυνατότητα μεγάλης κοινωνικής προσφοράς γιατί όπως έχει αποδείξει η ζωή είναι αυτοί οι άνθρωποι, τα χαμηλόβαθμα στελέχη, που έχουν μεγάλη συνεισφορά στο να υλοποιούν την διαταγή που δίνει κατεύθυνση για το καθημερινό θαύμα των Ε.Δ.

;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ