Ενώσεις Στρατιωτικών: Πάνε για συνέδριο τον Οκτώβριο – Διαφανείς αρχαιρεσίες

Ενώσεις Στρατιωτικών: Συνέδριο τον Οκτώβριο και διαφανείς αρχαιρεσίες για τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η ΠΟΜΕΝΣ με επιστολή στις πρωτοβάθμιες οργανώσεις

 

Τη διοργάνωση συνεδρίου τον ερχόμενο Οκτώβριο και την θέσπιση διαφανών διαδικασιών στις αρχαιρεσίες των πρωτοβάθμιων οργανώσεων στρατιωτικών, σε αντίθεση με όσα κάνει η ΠΟΕΣ, προωθεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σε ανακοίνωσή της – επιστολή προς τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις στρατιωτικών η ΠΟΜΕΝΣ τις καλεί να προετοιμαστούν ώστε συντεταγμένα να βαδίσουν στο συνέδριο με διαφανείς διαδικασίες.

Δείτε τι γράφει στη σχετική ανακοίνωση:

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι – Μέλη των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Επαγγελματικών Ενώσεων Περιφερειών/Περιφερειακών Ενοτήτων


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ενώσεις Στρατιωτικών: Στον αέρα η ΠΟΕΣ! Ραγδαίες εξελίξεις


 

Έχουμε την τιμή και την χαρά να σας γνωρίσουμε, ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.16/2017 διαταγή του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, συστάθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), η οποία είναι η μόνη εναρμονισμένη με το νόμο 4407/2016.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ενώσεις Στρατιωτικών: Η ΠΟΕΣ λειτουργεί παράνομα; Τι συμβαίνει;


 

Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι από τα πρώτα ζητήματα που θέσαμε αρμοδίως στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν η εισήγηση για τροποποίηση του Ν.4407/2016 στο άρθρο 50 παρ. 12, που αφορά στις εισφορές των μελών της Ομοσπονδίας, ώστε το 1/3 να αποδίδεται στην Ομοσπονδία και τα 2/3 στην εκάστοτε πρωτοβάθμια Ένωση καθώς και η πρόταση τροποποίηση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των Ενώσεων ώστε να προβλεφθεί να έχουν την δική τους ιστοσελίδα και μ’ αυτό τον τρόπο αφενός να καθίσταται ευκολότερη η επικοινωνία των συναδέλφων με την Ένωση τους και αφετέρου να προβάλλεται το έργο – δραστηριότητες σας.

 

Κατόπιν τούτου απευθυνόμαστε στα πρωτοβάθμια σωματεία σας που έχουν εναρμονιστεί ομοίως με τον Ν. 4407/2016 και παρακαλούμε όπως, έως την 24η Απριλίου 2017, μας αποστείλατε πρώτα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και κατόπιν με το ταχυδρομείο στην προσωρινή διεύθυνση Λ. Αμαλίας 48 Τ.Κ.10558 Αθήνα, τα καθοριζόμενα στο άρθρο πέντε (5) του καταστατικού ήτοι :

                  α. Έγγραφη αίτηση στην οποία ν’ αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των εγγεγραμμένων και ταμειακώς εντάξει μελών της Ένωσης κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής.

                  β. Επικυρωμένο αντίγραφο του εγκεκριμένου καταστατικού της Ένωσης.

                  γ. Επικυρωμένο αντίγραφο της απόφασης του αρμόδιου οργάνου της Ένωσης για την εγγραφή.

                  δ. Επικυρωμένο αντίγραφο μητρώου μελών, αποτελέσματα αρχαιρεσιών που έχουν διενεργηθεί σύμφωνα με το νόμο και σύνθεση του Προεδρείου,

ώστε στην συνέχεια να εκδοθεί απόφαση έγκρισης εγγραφής στην Ομοσπονδία.

             

Στα πλαίσια της διαφάνειας και της καθολικής συμμετοχής στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού συναδέλφων, θεωρούμε ότι τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων επαγγελματικών σωματείων θα πρέπει να προβούν σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων τους (Δ.Σ. – Εξελεγκτική επιτροπή – Αντιπρόσωποι) την 24η Σεπτεμβρίου 2017, γνωστοποιώντας το από σήμερα ώστε να γίνουν κοινωνοί όλοι οι συνάδελφοι των περιφερειών-περιφερειακών ενοτήτων.

 

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων που θα εγκριθεί η εγγραφή τους στην Ομοσπονδία θα ειδοποιηθούν άμεσα, ώστε να καθοριστεί μία πρώτη συνάντηση για γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων για την πορεία που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδία, τον καθορισμό των λεπτομερειών για την σύγκλιση του Πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου και Αρχαιρεσιών για τα όργανα της Ομοσπονδίας, που θα λάβει χώρα την 7η  Οκτωβρίου  2017.

 

                                                           Με εκτίμηση

 

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

             Ο                                               Ο                                                Ο

     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Κάλεσμα ΠΟΜΕΝΣ στις πρωτοβάθμιες οργανώσεις by Panellinia Omospondia Enoseon Stratiotikon on Scribd

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ