Ένωση Στρατιωτικών Θεσσαλίας: Δριμύ “κατηγορώ” κατά ΠΟΕΣ

Ενώσεις Στρατιωτικών: Οι κόντρες στον «χακί συνδικαλισμό» συνεχίζονται με Ένωση Στρατιωτικών να στρέφει τα βέλη της κατά της ΠΟΕΣ. 

Πικρία και απογοήτευση εκφράζουν οι Θεσσαλοί στρατιωτικοί για την «εξαφάνιση» της Ένωσης τους από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΟΕΣ.

Αφορμή για να πάρει θέση η ΕΣΠΕΘ στάθηκε επιστολή μέλους της που σημείωνε το περιστατικό και εξέφραζε την λύπη του για το γεγονός πως μια από τις πιο μαχητικές Ενώσεις δεν έχει την θέση που της αξίζει.

Δείτε τι λένε από την ΕΣΠΕΘ θυμίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ένωσης τους:

Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ είναι ιδρυτικό μέλος της Π.Ο.Ε.Σ, η οποία, όφειλε, να μας έχει «αναγνωρίσει», αναρτώντας μας στην ιστοσελίδα της, μαζί με τις ήδη υπάρχουσες έως αυτή την στιγμή Ενώσεις και όχι να τηρεί αρνητική στάση απέναντί μας, πόσο μάλλον δε μετά την εναρμόνισή μας, ως επαγγελματικό πλέον σωματείο, σύμφωνα με την υπ.΄ αριθμ.’  89/27-9-2016 διάταξη Εκούσιας δικαιοδοσίας του Ειρηνοδικείου Λάρισας.

Αντ΄ αυτού η ΠΟΕΣ, συνεχίζει την αρνητική της στάση απέναντί μας, κάνοντας διακρίσεις του τύπου οι «δικοί μας» και οι «άλλοι», κατά τα διαφαινόμενα, όπως αναφέρεται και στην επιστολή.

Σίγουρα, η ευθύνη, βαρύνει αποκλειστικά την Ομοσπονδία, καθόσον είναι ο μόνος υπεύθυνος, ως administrator (διαχειριστής) στη σελίδα της. Μάλιστα, κατόπιν  τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου μας με το Προεδρείο της ΠΟΕΣ, στις αρχές του Οκτώβρη, μας ανέφεραν ότι η ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή και ότι όλα θα γινόταν στο χρόνο τους.

Θυμόμαστε όλοι ότι στα τέλη του Οκτώβρη, επιχειρήθηκε από κάποιους με τροπολογία, χωρίς καν διαβούλευση, να περάσουν την κατάργηση των Περιφερειακών Ενώσεων.

Απορίας άξιον είναι, που η Ομοσπονδία δεν έλαβε θέση επί του σχετικού θέματος. Δεν είναι λίγο παράδοξο, να θέλουν να κλείσουν κάποια από τα μέλη της και να μην αντιδράσει καθόλου; Μάλιστα, επιχειρείται το ίδιο στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς δημόσια διαβούλευση και λήγει σήμερα, η συγκεκριμένη τροπολογία να υφίσταται και να οδεύει  προς ψήφιση.

Σας ενημερώνουμε ότι, πλείστα τα όσα ζητήματα που προέκυψαν, ενώ τα όργανα εκπροσώπησης της Ομοσπονδίας, τηρούν «σιγή ιχθύος» σχετικά με το θέμα, σαν να μην έχουν καμία υποχρέωση «λογοδοσίας» σχετικά με την νομική κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί, δίνοντας την εντύπωση ότι θέλουν «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» η οποία τους ανέδειξε και συνέστησε μαζί με άλλες πρωτοβάθμιες Ενώσεις την Ομοσπονδία. Αυτό είναι το «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» της Ομοσπονδίας απέναντί μας. Επίσης, ταυτοχρόνως δείχνουν πως δρουν, χωρίς να δεσμεύονται από την αρχή της νομιμότητας, η οποία πρέπει να διέπει κάθε ενέργειά τους.

Τέλος, όλοι γνωρίζουμε για την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), η οποία είναι εναρμονισμένη με το γράμμα του νομοθέτη. Η νέα Ομοσπονδία, δίνει πλέον το δικαίωμα σε όλες τις Ενώσεις να εγγραφούν χωρίς να απαξιώνει νομικά πρόσωπα όπως είναι η  Ε.Σ.ΠΕ.Θ.
Εκ πρώτης, κάποιες από τις προτάσεις της, μας βρίσκουν σύμφωνους, όπως π.χ. την διατήρηση της ιστοσελίδας μας, την τροποποίηση της εισφοράς των μελών της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ στο 1/3 αντί των  2/3 που μας ζητήθηκε.

Το έργο των υπαρχόντων πρωτοβάθμιων περιφερειακών Ενώσεων το γνωρίζουμε όλοι! Η μη κατάργησή τους, στηρίζει το όραμα της συλλογικής έκφρασης των Στρατιωτικών και μάλιστα των πρωτεργατών της, όπως του Επίτιμου Προέδρου και Οικονομικού Συμβούλου της Ε.Σ.ΠΕ.Θ κ. Ηλία Νατσιούλα.

Πρόθεσή μας είναι να συγκαλέσουμε έκτακτη Γ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.Θ, (θα ενημερωθούν τα μέλη με νεότερη ανακοίνωση εφόσον αποφασιστεί), η οποία θα αποφασίσει για την συμμετοχή μας ή όχι, ως μέλος, στη νέα Ομοσπονδία (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), προχωρώντας όλοι μαζί ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο ημών και των οικογενειών μας.
ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ