Ένστολοι: Ποιο κόμμα λέει ΝΑΙ στην απεργία των στελεχών

Ένστολοι: Συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας κάνουν αγώνα δρόμου για να ενημερώσουν τα κόμματα. Ποιος τους κάλεσε να απεργήσουν.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε για άλλη μία φορά την σταθερή και αταλάντευτη στάση του ΚΚΕ υπέρ των δικαιωμάτων των ενστόλων, λέει το ΚΚΕ για την συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με συνδικαλιστές  ενώ το κόμμα σημειώνει πως ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ιδιαίτερα ότι το ΚΚΕ στηρίζει, όπως και για όλους τους εργαζόμενους της χώρας, τα δίκαια αιτήματά τους.

Μάλιστα το ΚΚΕ όπως λέει ο Περισσός :«Είναι υπέρ του δικαιώματος των ενστόλων στην απεργία και υπέρ ενός μισθολογίου που θα καλύπτει πλήρως της σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών τους».

Ο Δ. Κουτσούμπας, λέει το ΚΚΕ, παρότρυνε τους εκπροσώπους των ενστόλων να συμμετέχουν μαζί με τους όλους τους άλλους εργαζόμενους στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα που προωθεί ηκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ στην συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος με τους Προέδρους των συνδικαλιστικών οργάνων των ένστολων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούσαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γεώργιος Παλιούρας Υποστάτηγος ε.α.της ΕΛ.ΑΣ., ο Μιχάλης Μιχαήλ Ανθυποπυραγός ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Νίκος Καρπής Αντιπλοίαρχος ε.α. του Λιμενικού Σώματος και ο βουλευτής του Κόμματος και μέλος της ΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν από την πλευρά των συνδικαλιστών ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ.) Γερακαράκος Γρηγόριος, ο πρόεδρος των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) Κατσιαμάκας Ιωάννης, ο πρόεδρος των πυροσβεστικών υπαλλήλων (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) Σταθόπουλος Δημήτριος, ο πρόεδρος των υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.) Κυράνης Κωνσταντίνος και η αναπληρωτής Γραμματέας Παπαδημητρίου Σωτηρία, ο πρόεδρος των Αξιωματικών του Π.Σ.(Ε.Α.Π.Σ.) Σταμούλης Ιωάννης.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων των τριών σωμάτων ασφάλειας έθεσαν μία σειρά από θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, με κυρίαρχα:

Τη διασφάλιση του ειδικού μισθολογίου των ενστόλων και την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μνημονιακών περικοπών που έγιναν στα μισθολόγιά τους.

Την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας τους.

Την άρση του συνταγματικού περιορισμού για το δικαίωμα στην απεργία.

Εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση προωθεί χωρίς καμία διαβούλευση με τα συνδικάτα των ενστόλων, αλλαγές στο μισθολόγιο τους, με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ