«Ένταξη της Μανιάτικης στολής στις εθνικές ενδυμασίες της Προεδρικής Φρουράς»

ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, επισκέφτηκε σήμερα την Προεδρία της Δημοκρατίας, και υπέβαλε επιστολή, με την οποία μετέφερε το πάγιο αίτημα των Μανιατών να ενταχθεί η Μανιάτικη στολή, στις εθνικές ενδυμασίες της Προεδρικής Φρουράς.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Μανωλάκος συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αντιναύαρχο Μικρό Ευθύμιο, με τον οποίο συζήτησε τις ιδιαίτερες πτυχές του θέματος.

Το κείμενο της επιστολής:

Προς την Αυτής Εξοχότητα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Εξοχοτάτη,

Φέτος, οι Έλληνες, απανταχού της Γης, εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, την κορυφαία στιγμή της νεότερης Ιστορίας μας.Ως  Μανιάτης, αισθάνομαι ξεχωριστή υπερηφάνεια, που η ιδιαίτερη Πατρίδα μου, η Αδούλωτη Μάνη, πρωτοστάτησε στον ξεσηκωμό του Γένους και οι ηρωικοί μας πρόγονοι ύψωσαν στην Αρεόπολη, στις 17 Μαρτίου 1821, το πρώτο επαναστατικό λάβαρο με το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος». Και στη συνέχεια του Αγώνα, συμμετέχοντας στις κυριότερες μάχες, με αποκορύφωμα τις μάχες της Βέργας, του Δυρού και του Πολυαράβου, με γενναιότητα και αυτοθυσία οι άνδρες και οι γυναίκες της Μάνης συνέβαλαν καίρια στην διάσωση της  Επανάστασης, στην πιο κρίσιμη φάση της.

Η επίσκεψή Σας, την 17 η Μαρτίου, στην Αρεόπολη, απετέλεσε την έμπρακτη έκφραση αναγνώρισης της συμβολής των ανιατών, στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Με αφορμή την τοιαύτη αναγνώρισή Σας και προς απόδοση της οφειλόμενης τιμής, προς την ένδοξη ιστορία των Ευζώνων, λαμβάνω το θάρρος να Σάς απευθύνω δια της παρούσης, το αίτημα, που αποτελεί και διακαή επιθυμία των απανταχού Μανιατών, όπως, μετά τις στολές των Μακεδονομάχων, των Κρητών, των Θρακών, των Ποντίων και των Αιγαιοπελαγιτών, να ενταχθεί, στις εθνικές ενδυμασίες των Ευζώνων και η Μανιάτικη στολή, την οποία θα φορούν οι Εύζωνές μας κάθε χρόνο την 17 η Μαρτίου, φρουρώντας το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και συμμετέχοντας, ως τιμητικό άγημα στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αρεόπολη.

Φρονώ, Εξοχοτάτη, ότι η ικανοποίηση του αιτήματος, θα αποτελέσει την, από μέρους Σας, ύψιστη εκδήλωση αναγνώρισης της προσφοράς των Μανιατών στον εθνικοαπελευθερωτικό μας Αγώνα και, να είστε βεβαία ότι, οι συμπατριώτες μου, στην Μάνη, στον Πειραιά και απανταχού της Γης θα Σάς ευγνωμονούν.

Με βαθύτατο σεβασμό
Νικόλαος Π. Μανωλάκος
Αντιστράτηγος ε.α. – Επίτιμος Δκτης Α.Σ.Δ.Ε.Ν.
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων (Ν.Δ.)

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ