Πώς τα “Έντομα-drones” θα χρησιμοποιηθούν στο μελλοντικό πεδίο της μάχης

microdrones

Γράφει ο Αναστάσιος Μητρόπουλος, Συνταγματάρχης ε.α.

 

Τα στρατιωτικά microdrones που μιμούνται την κίνηση των φτερών των εντόμων θα μπορούν σύντομα να εμφανιστούν στο μελλοντικό πεδίο της μάχης.

Το Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε συνεργασία με  την Airion Health LLC έχει ως στόχο να  δημιουργήσει ένα πρωτότυπο mini-drone που μπορεί να μιμηθεί την κίνηση των φτερών των εντόμων ή των πτηνών και έχει τη δυνατότητα ελιγμών χωρίς την απαίτηση υποστήριξης κάποιου υπολογιστή υψηλής ισχύος, όπως τα συνηθισμένα drones.

Αυτά τα  microdrones θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιτήρηση στο πεδίο της μάχης ή για επιτήρηση ασφάλειας στρατιωτικών εγκαταστάσεων ή ακόμα και για εντοπισμό στόχων.

Η Airion Health LLC – μια εξειδικευμένη εταιρεία που αξιοποιεί καινοτόμες τεχνολογίες -τόσο για την ιδιωτική βιομηχανία όσο και για τον στρατό των ΗΠΑ – σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο της ΠΑ των ΗΠΑ,  πρόκειται να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του πρωτότυπου microdrone μέσα στο 2022.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει ήδη υπογράψει αποκλειστική συμφωνία άδειας ευρεσιτεχνίας με  την Airion Health LLC.

Το mini-drone θα είναι τηλεχειριζόμενο, με δυνατότητα αλλαγής ταχύτητας και κατεύθυνσης  υπό την καθοδήγηση του χρήστη, ενώ θα έχει μεγάλη ευελιξία αφού θα μπορεί να κάνει ελιγμούς σε μικρούς και στενούς χώρους, όπως οι σήραγγες.

drones εντομα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί επενδύουν σε μικρά τηλεκατευθυνόμενα αεροχήματα, καθώς πρόσφατα υπήρξε πρόσφατα ενδιαφέρον για την ανάπτυξη φορητών ιπτάμενων ρομπότ για αναγνώριση εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων προτού την επέμβαση μιας ομάδας κρούσης.

Κάθε συσκευή θα ζυγίζει περίπου μισό κιλό, αρκετά ελαφριά ώστε το προσωπικό να την πετά σε ένα δωμάτιο και στη συνέχεια να την ελέγχει με μια φορητή συσκευή για για να “βλέπει” νεκρές γωνίες κατά την εκκαθάριση ενός κτιρίου.

 

Πληροφορίες από military.com και thedefensepost.com

 

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ