Ενώσεις Αποστράτων: Να συμμορφωθεί η κυβέρνηση με την απόφαση του ΣτΕ

Αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική τους δικαίωση και την καταβολή των αναδρομικών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι Ενώσεις Αποστράτων.

 

 

Την κυβέρνηση και ειδικά τον υπουργό Οικονομικών καλεί το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) προκειμένου να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του ΣτΕ και να καταβάλουν τα αναδρομικά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συντονιστικού των Ενώσεων Αποστράτων:

Μετά από τις προσφυγές των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών στο τριμελές Συμβούλιο συμμόρφωσης με τις Αποφάσεις του ΣτΕ, για την μη συμμόρφωση της Διοίκησης με προηγούμενες Αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ , που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις μισθών και συντάξεων των Ν.4093/12 και 4307/14 , το εν λόγω όργανο , αφού συνήλθε υπό την προεδρία του Προέδρου του ΣτΕ κ. Ν. Σακελλαρίου , με τις Αποφάσεις του 3 και 4/2018 έδωσε περιθώριο 8 μηνών στην Διοίκηση να αποκαταστήσει τους μισθούς και τις συντάξεις των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. στο καθεστώς της 31-07-2012 και να επιστρέψει αναδρομικά περιόδου 1/8/12-1/1/17.

2.-Οι Αποφάσεις 3 και 4/18 καταρρίπτουν την επιχειρηματολογία ότι με τον Ν.4307/14 τελείωσε η επαναφορά των συντάξεων στο καθεστώς της 31-07-2012 , γιατί και το ΣτΕ αλλά και η τριμελής Επιτροπή συμμόρφωσης έχουν εξετάσει και έχουν κρίνει ως αντισυνταγματικό και τον Ν.4307/14.

3.-Καλούμε την Κυβέρνηση και ειδικά τoν Υπουργό Οικονομικών επιτέλους να συμμορφωθούν με τις Αποφάσεις του ΣτΕ , γιατί αλλιώς παραβιάζουν την παράγραφο 5 του άρθρου 95 του Συντάγματος.

4.-Δηλώνουμε ότι ο δικαστικός και όχι μόνον αγώνας μας θα συνεχισθεί μέχρι την τελική και ολοκληρωτική δικαίωσή μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ