Ενώσεις στρατιωτικών: Μονομαχία μετά το Πάσχα – Τι θα γίνει

Ενώσεις στρατιωτικών: To νομοσχέδιο – «ασανσέρ» που ανεβοκατεβαίνει στην δημόσια διαβούλευση έχει και πάλι αλλαγές για τον «χακί συνδικαλισμό». 

Η υπομονή της αντιπολίτευσης έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό με την στρατηγική επιλογή (όπως όλα δείχνουν) της κυβέρνησης να ρυθμίζει «στο πόδι» τα θέματα του λεγόμενου «χακί συνδικαλισμού» με νόμους, τροπολογίες, νέα άρθρα σε νόμους της, κτλ που απλά πάνε την υπόθεση της συλλογικής έκφρασης των στρατιωτικών πολλά χρόνια πίσω.

Στους διαδρόμους της Βουλής οι Βουλευτές της αντιπολίτευσης συζητάνε το θέμα και είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τα μηνύματα που τους φτάνουν και λένε πως αν ο νόμος με τις ρυθμίσεις για τις Ενωσεις στρατιωτικών ψηφιστεί όπως έχει είναι δεδομένο πως θα στερηθούν την φωνή τους πάρα πολλοί στρατιωτικοί μέλη υφισταμένων Ενώσεων με έργο.

Έτσι είναι πια υπερκομματική η αντίληψη πως αυτή την φορά, αν και πάλι το ΥΠΕΘΑ απορρίψει τα μηνύματα που λαμβάνει και το νομοσχέδιο φτάσει τελικά στην Βουλή χωρίς αλλαγές και με τις νέες ρυθμίσεις για τις Ενώσεις στρατιωτικών θα πρέπει να υπάρξει μια ηχηρή απάντηση από τα υπόλοιπα κόμματα.

Το τι θα κάνουν ακριβώς είναι κάτι που θα το αποφασίσουν άμεσα, αυτό όμως που ήδη βάζουν ως «κόκκινη γραμμή» είναι οτι αυτή την φορά θα πρέπει να κληθούν και να ακουστούν όχι τυπικά «επι τροχάδην» αλλά με επιχειρήματα και απαντήσεις με λεπτομέρεια όλοι οι φορείς που με οποιοδήποτε τρόπο επηρεάζονται.

Κάποιοι μάλιστα λένε πως αυτή την φορά θα πρέπει να επιμείνουν να κληθεί και η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να πει την άποψη της.

Οι ίδιοι σημείωνουν πως είναι ευκαιρία να ανοίξει έτσι και η κουβέντα για εξίσου σοβαρά αν όχι σοβαρότερα θέματα για τα οποία τίποτε δεν γίνεται.

Όπως είναι οι συντάξεις χηρείας, οι μεταθέσεις, τα αιτήματα των ΕΜΘ, η απόφαση του ΣτΕ, κτλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ