Ενώσεις Στρατιωτικών: Τι είπε ο Τσίπρας για τον συνδικαλισμό

Ενώσεις Στρατιωτικών: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον «συνδικαλισμό» στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τι σημείωσε;

«Πράσινο φώς» για τον «συνδικαλισμό» στις Ένοπλες Δυνάμεις άναψε ο Αλέξης Τσίπρας που υποστήριξε πως χάρη στην κυβέρνηση του μπορούν πλέον να συνδικαλίζονται και οι χαμηλόβαθμοι.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός για τις Ενώσεις Στρατιωτικών: «Οι αξιωματικοί του στρατού, ακόμη και οι νεότεροι και πιο χαμηλόβαθμοι, μπορούν πλέον να συνδικαλίζονται σε επίπεδο περιφερειακών ενώσεων για ζητήματα μέριμνας».

Η αναφορά του πρωθυπουργού έγινε κατα την διάρκεια ομιλίας του σε νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλήρης τοποθέτηση του, όπου έγινε και η αναφορά στις Ενώσεις Στρατιωτικών, ήταν ανάμεσα στο κεφάλαιο για την θητεία και αυτό για την ανυποταξία και έχει ως εξής:

«Δεν μένουμε, όμως, μόνο σε αυτά. Προωθούμε σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της στράτευσης και στα δικαιώματα που συνεπάγεται.

Οι αξιωματικοί του στρατού, ακόμη και οι νεότεροι και πιο χαμηλόβαθμοι, μπορούν πλέον να συνδικαλίζονται σε επίπεδο περιφερειακών ενώσεων για ζητήματα μέριμνας.

 

 

Ενάντια σε συντηρητικές αντιλήψεις και στερεότυπα για τον στρατό, δημιουργήσαμε γραμμή υποστήριξης, όπου ανωνύμως μπορεί ένας οπλίτης να καλέσει και να λάβει ψυχολογική υποστήριξη αν οι συνθήκες της θητείας του τον πιέζουν.

Ακόμη, αλλάζουμε το πλαίσιο για τον τόπο που θα υπηρετεί ο κάθε οπλίτης. Ώστε να αντικειμενοποιήσουμε την επιλογή και να βάλουμε τέλος στα ρουσφέτια. Έναν μήνα πριν την στράτευσή του ο υποψήφιος οπλίτης θα μαθαίνει το στρατόπεδο στο οποίο θα πάει μετά από τον πρώτο μήνα της θητείας του, το οποίο θα έχει οριστεί με αντικειμενικά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια».

 

 
 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ