Επίδομα παραμεθορίου: Θα υπάρχει σε ένα χρόνο; Πού είναι το πρόβλημα

Αμφιβολίες για το εάν το κουτσουρεμένο επίδομα παραμεθορίου που προστέθηκε στο ψηφισθέν μνημόνιο, θα ισχύσει, εκφράζουν στρατιωτικοί

 

Καχύποπτοι είναι οι στρατιωτικοί για το εάν θα υλοποιηθεί ή όχι η διάταξη που αφορά στο επίδομα παραμεθορίου, καθώς, η υλοποίηση εξαρτάται από πολλά υπουργεία, και πρέπει να υπογραφεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θυμούνται ότι και το θέμα της αποζημίωσης για τα οδοιπορικά που νομοθετήθηκε πέρυσι για όλους τους άλλους, παίρνει διαρκείς αναβολές για να εκδοθεί το Προεδρικό διάταγμα που απαιτείται αναφορικά με στρατιωτικούς και Σώματα Ασφαλείας.

Εκφράζουν έτσι φόβους ότι μπορεί να μην υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ και να χαθεί η εφαρμογή της διάταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα παραμεθορίου: Μειώνονται οι δικαιούχοι! Ποιοι το χάνουν

Σχετική αναφορά έχει και δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Επένδυση” το οποίο αναδημοσιεύει το staratalogia.blogspot.gr

Πιο συγκεκτιμένα, το δημοσίευμα γράφει:

Είναι γνωστό ότι το πολυνομοσχέδιο- «σκούπα» (ΦΕΚ 74Α’/19-05-2017-Ν. 4472/2017), πιο γνωστό ως «4ο μνημόνιο» (και δεύτερο της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), που περιλαμβάνει και το νέο Ειδικό Μισθολό­γιο για τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, κατατέθηκε χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση με τους ά­μεσα ενδιαφερομένους.
Και δεν εννοούμε, βεβαίως, το υπουργείο Ε­θνικής Αμύνης, γιατί αυτό ακόμα και σήμερα επιμένει ότι, μειώσεις δεν θα γίνουν! Εννοού­με τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στρατιωτικούς. Από αυτούς, λοιπόν, ακούγονται τρεις (τουλάχιστον) προβληματισμοί:

Πρώτον, στο ότι όλα τα μόνιμα στε­λέχη του «ομαδοποιούνται» σε τέσσερις κατηγορίες προελεύσεως, αν και μεταξύ τους πολλά από τα στελέχη αυτά κάνουν ίδια καθήκοντα που προβλέπονται στον βαθμό τους, αμειβόμενοι ωστόσο διαφορετι­κά.

Δεύτερο, ότι για τους Αρχηγούς προβλέ­πει μισθούς των 4.200 ευρώ (Α/ΓΕΕΘΑ) και 3.800 ευρώ (Αρχηγοί Γεν. Επιτελείων), λέγο­ντας οι χαμηλόβαθμοι «γιατί να ενδιαφερθούν αυτοί για εμάς, που παίρνουμε κάτω από 1.000 ευρώ;».

Επιπρόσθετα να αναφέρουμε ότι με το άρθρο 156 του υπόψη νόμου προβλέπεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 περί ανώτατου ορίου αποδοχών, με μόνη εξαίρεση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για τα οποία ως ανώτατο μηνιαίο όριο αποδοχών ορίζεται το ποσό των 5.365 ευρώ, από 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Τρίτο, το ότι δεν είναι καθό­λου βέβαιο ότι θα συνε­χίσει να υπάρχει το «ε­πίδομα παραμεθορίου» των 100 ευρώ πέραν του ενός έτους, καθώς προβλέπεται ότι, για να συνεχίσει να υφίσταται, θα πρέπει να προηγηθεί ΚΥΑ μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ