ΕΠΙΛΟΓΗ και ΕΥΘΥΝΗ μας

“Με το βόλι σου ίσως μπορέσεις να σκοτώσεις τον εχθρό σου, με τη ψήφο σου ίσως σκοτώσεις τα παιδιά σου”.

 

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ–Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. π. Παντείου

Σε λίγες ημέρες θα ψηφίσουμε για τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές για τον 1ο και 2ο βαθμό της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης,–ίσως τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών.

Στο προσκήνιο των εκλογών έχουν εμφανισθεί και ζητούν την ψήφο του εκλογικού Σώματος, ”ουκ ολίγοι” υποψήφιοι, με υποσχέσεις καλών προθέσεων, με οράματα η και χωρίς, προσπαθώντας να ”εκμαιεύσουν” την ψήφο μας … για το καλό μας.

Στο σύνολο των προσώπων αυτών συνυπάρχουν, αξιόλογοι, σοβαροί, ικανοί και δημιουργικοί υποψήφιοι, οι οποίοι πράγματι επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν και να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας.

Στο σύνολο όμως των υποψηφίων βλέπουμε να έχουν ”ξεπεταχθεί”… από το λυχνάρι του ..Αλαντίν …”νούμερα, ψώνια”, αριβίστες …”επαγγελματίες” των εκλογικών αναμετρήσεων, πρόσωπα αδιαφανή η και αναγνωρίσιμα από την π.χ. show-biz κ.α. με μοναδικό προσόν την αναγνωρισιμότητά τους…

Στην κρίση πλέον των ψηφοφόρων εναπόκειται να αξιολογηθεί η προσωπικότητα του -της κάθε υποψήφιου- ας και οι ίδιοι να αποφασίσουν με κριτήριο και γνώμονα την διαμόρφωση του μέλλοντος για τον τόπο και την πατρίδα, γιατί δεν θα πρέπει να δουν το ”δένδρο και να χάσουν το δάσος”…

Ας αποφασίσουμε αυτή τη φορά, αξιοκρατικά και υπεύθυνα για το κοινό καλό και όχι μόνο για το προσωπικό μας συμφέρον, για έκαστο-η που μας ζητά την ψήφο μας με χαμόγελο και υποσχέσεις, σε όποιο συνδυασμό, ή παράταξη επιλέξουμε να εκφραστούμε με την ψήφο μας.

Ο Κώστας Βάρναλης μεταφέροντας την ρήση του George Washington είπε:

 ”Με το βόλι σου ίσως μπορέσεις να σκοτώσεις τον εχθρό σου, με τη ψήφο σου ίσως σκοτώσεις τα παιδιά σου”

Ας το σκεφθούμε καλά…

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ