ΕΣΠΕΕ Καβάλας: Ζητάει επιπλέον μέτρα προστασίας για όσους μετατίθενται από Μονάδες της Ξάνθη

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός εκφράζει Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ., για όσους μετατίθενται από τη Ξάνθη όπου υπάρχουν πολλά κρούσματα κορονοϊού και παρουσιάζονται σε Μονάδες της Καβάλας και ζητάει επιπλέον μέτρα προστασίας

Ειδικότερα, όπως σημειώνει στο έγγραφό της προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα προστασίας στο πλαίσιο της προστασίας των στρατιωτών – στελεχών που παρουσιάζονται στις Μονάδες, μετατιθέμενοι από Μονάδες της Π.Ε. Ξάνθης, με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, οι οποίοι, αν και δεν εμφανίζουν συμπτώματα εντούτοις, είναι πιθανόν να είναι ασυμπτωματικοί φορείς της εν λόγω νόσου.

Το έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ. και τα μέτρα που ζητάει να ληφθούν:

Με το παρόν έγγραφό μας, επιτρέψτε μας να σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία και προβληματισμό συναδέλφων μας – μελών μας, που υπηρετούν σε Μονάδες – Ανεξάρτητες Υπομονάδες της Π.Ε.Καβάλας, σχετικά με τα επιπλέον μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν, στο πλαίσιο της προστασίας των στρατιωτών – στελεχών που παρουσιάζονται στις Μονάδες μας, μετατιθέμενοι από Μονάδες της Π.Ε.Ξάνθης, με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, οι οποίοι, αν και δεν εμφανίζουν συμπτώματα εντούτοις, είναι πιθανόν να είναι ασυμπτωματικοί φορείς της εν λόγω νόσου.

Συμμεριζόμενοι τις ανησυχίες τους/μας, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου ληφθούν κατάλληλα προληπτικά μέτρα προστασίας, τόσο των στρατιωτών, όσο και των συναδέλφων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΣΠΕΕΞ – ΒΟΜΒΑ: Θετικοί 6 Στρατιωτικοί στον κορονοϊό – Απροστάτευτα τα Στρατόπεδα της Ξάνθης

Αν και είμαστε σίγουροι ότι καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη διασπορά του ιού, παρακαλούμε όπως εξετάσετε και κατά κρίση σας ενεργήσετε ώστε:

α. Αναβληθούν μεταθέσεις στρατιωτών που υπηρετούν σε πληττόμενες από τον Covid-19 Μονάδες, σε έτερες της Π.Ε.Καβάλας ή της μη υλοποίησης αυτών μέχρι εξάλειψής του.

β. Χορηγηθεί άδεια δεκατεσσάρων (14) ημερών μαζί με το ΦΠ στους οπλίτες, για τους οποίους ήδη έχουν εκδοθεί διαταγές μεταθέσεων και καλούνται να παρουσιαστούν στις Μονάδες της Π.Ε. Καβάλας, κατά τη διάρκεια των οποίων οι υπόψη οπλίτες να παραμείνουν προληπτικώς στα σπίτια τους, με αυστηρό έλεγχο τήρησης αυτής της υποχρέωσης.

γ. Σε περίπτωση μη δυνατότητας υλοποίησης των ανωτέρω οι μετατιθέμενοι να παραμένουν τουλάχιστον για δεκατέσσερις (14) ημέρες σε «καραντίνα» στα ΣΤΕΠ, λαμβάνοντας και διαθέτοντας τα ανάλογα Μ.Α.Π στο ιατρικό προσωπικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ