Εθνική Φρουρά: Οι νέοι «μαυροσκούφηδες» πήραν τα τιμημένα μαύρα μπερέ – ΒΙΝΤΕΟ

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΑΥΡΟΥ ΜΠΕΡΕ

Εθνικής Φρουρά: Μέσα σε κλίμα συγκίνησης οι νέοι μαυροσκούφηδες πήραν τα τιμημένα μαύρα μπερέ τους. Δείτε φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ.

Στις 25 Οκτωβρίου 2019, ακολουθώντας την παράδοση και τα έθιμα του Όπλου των Τεθωρακισμένων, πραγματοποιήθηκε Τελετή Απονομής Μαύρου Μπερέ στο Στρατόπεδο «ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ».

Ο Μαύρος Μπερές απονεμήθηκε σε 2 σειρές ανδρών και γυναικών ΣΥΟΠ και στους Οπλίτες της 2019 ΕΣΣΟ, οι οποίοι δικαιούνται να φέρουν τον τιμημένο μπερέ αφού επέλεξαν να υπηρετήσουν το Όπλο των ΤΘ και περάτωσαν με επιτυχία τον καθιερωμένο κύκλο εκπαιδεύσεως.

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΑΥΡΟΥ ΜΠΕΡΕ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, οι Μαυροσκούφηδες εκτέλεσαν τις προβλεπόμενες από την ειδικότητά τους βολές με τα πυροβόλα και πολυβόλα όπλα με τα οποία είναι εξοπλισμένα τα τεθωρακισμένα οχήματα, εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα μηχανοδήγησης, σε ασκήσεις τακτικών κινήσεων των τεθωρακισμένων οχημάτων και σε παροχή Α’ Βοηθειών στο Πεδίο Μάχης.

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΑΥΡΟΥ ΜΠΕΡΕ

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, η ιεραρχία του ΓΕΕΦ, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Διοικητές Σχηματισμών και Διοικήσεων της ΕΦ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Τεθωρακισμένων, αντιπροσωπείες στελεχών, συγγενείς και φίλοι των τιμηθέντων.

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΑΥΡΟΥ ΜΠΕΡΕ

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη όλους τους τιμηθέντες για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, καθώς και όλους τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς που είχαν την ευθύνη της εκπαίδευσης και για ακόμη μια φορά, συστηματικά, μεθοδικά και με ζήλο σφυρηλάτησαν μια ακόμα γενιά μαυροσκούφηδων.

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΑΥΡΟΥ ΜΠΕΡΕ

Κάλεσε τους νέους τεθωρακισμένους, ακολουθώντας τον κώδικα τιμής και αξιών του Όπλου τους, να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται με συναίσθηση υπευθυνότητας και αυτοπεποίθηση, αιρόμενοι στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στις ευθύνες τους προς την πατρίδα.

Με το πέρας της τελετής πραγματοποιήθηκε επίδειξη ασκήσεων ακριβείας από την Διμοιρία Επιδείξεων της ΕΦ.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ