Έτοιμο να απογειωθεί το Spitfire MJ755 της Πολεμικής Αεροπορίας – ΦΩΤΟ

SPITFIRE MJ755

Στους αιθέρες ετοιμάζεται να βρεθεί ξανά το Spitfire MJ755 της Πολεμικής Αεροπορίας μετά την ανακατασκευή του καθώς τις επόμενες ημέρες θα κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση

Ως γνωστόν, το το Spitfire MJ755 έχει παραχωρηθεί, προς το κοινωφελές Ίδρυμα«ΙΚΑΡΟΣ»,  το οποίο έχει αναλάβει αποκλειστικά με δικές του δαπάνες την ανακατασκευή του αεροσκάφους και την επαναφορά του σε πτήσιμη κατάσταση.

Το εν λόγω αεροσκάφος μεταφέρθηκε από το Ίδρυμα «ΙΚΑΡΟΣ» στις εγκαταστάσεις του Ειδικού Κέντρου Συντήρησης – Ανακασκευής Ιστορικών Αεροσκαφών Spitfire «The Spitfire Company Ltd» στο Biggin Hill της Μεγάλης Βρετανίας, όπου βρίσκεται από τον Απρίλιο του 2018.

Να σημειώσουμε ότι είναι το μοναδικό ελληνικό Spitfire που διασώθηκε και είχε εκτεθεί για χρόνια στην αυλή του Πολεμικού Μουσείου, ενώ μετά τη δημιουργία του Μουσείου Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέρθηκε στο Τατόι το 1995 οπότε και αποφασίστηκε η ανακατασκευή και επαναφορά του σε Πτητική Κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Spitfire MJ755: Με γοργούς ρυθμούς η επαναφορά του – Πότε θα πετάξει για Ελλάδα – ΦΩΤΟ

Spitfire MJ755: Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται η επαναφορά του – ΦΩΤΟ

Spitfire MJ755: Λίγο πριν βρεθεί ξανά στον αέρα – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με τις εργασίες επαναφοράς του

Μετά από μήνες εργασιών ο Δημήτρης Κόλιας  Αντιπρόεδρος του Ίδρλυματος Ίκαρος σε ανάρτησή του παρουσιάζει φωτογραφίες έτοιμο πλέον έξω από το υπόστεγο και όπως ανακοινώνει θα κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση μεταξύ 18 με 22 Ιανουαρίου.

Επόμενο στάδιο όπως έχει ανακοινωθεί και βάσει του χρονοδιαγράμματος είναι τελικά το αεροσκάφος πετάξει και να αφιχθεί στην Ελλάδα στις αρχές του 2020. Και το χρονοδιάγραμμα όπως φαίνεται τηρείται ελπίζοντας να το δούμε σύντομα ξανά να πετάει στον ελληνικό ουρανό.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

 

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Κόλιας:

«Αγαπητοί φίλοι, Σας επισυνάπτω μερικές ακόμα φωτογραφίες από το MJ755.

Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω ότι η πρώτη δοκιμαστική πτήση θα γίνει στο Biggin Hill (εφ´όσον βέβαια οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν) μεταξύ 18 με 22 Ιανουαρίου. Θα σας κρατήσω ενήμερους όταν θα γνωρίζω την ακριβή ημέρα, αλλά όπως σας είπα εξαρτάται από τον Αγγλικό καιρό!
Σε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να παραβρεθείτε να το φωτογραφίσετε ή να το βιντεοσκοπήσετε, να χαρούμε, να νιώσουμε όλοι μαζί περήφανοι και να του ευχηθούμε να έχει «μια επιτυχημένη πρώτη πτήση» και πολλές στην συνέχεια.
Όλοι βέβαια καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι αυτή η πρώτη δοκιμαστική πτήση!

Με εκτίμηση,
Ίδρυμα Ίκαρος
Δημήτρης Κόλιας
Αντιπρόεδρος & Νόμιμος εκπρόσωπος

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ