Έτσι η Ρωσία δηλώνει τη συμπαράστασή της στην Ελλάδα

Με τη φωτογραφία του θρυλικού αεροσκάφους Beriev Be 200 η ρώσικη πρεσβεία μεταφέρει τα συλλυπητήρια του προέδρου Πούτιν στους Έλληνες που δοκιμάζονται.
 
 
Μεταξύ πολλών ηγετών που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες για τις δύσκολες ώρες που περνάνε ήταν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος απέστειλε τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα με συλλυπητήρια για τις τραγικές συνέπειες των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ρώσικης πρεσβείας, «ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι στη Ρωσία ειλικρινώς συμμερίζονται το πένθος του αδελφικού λαού της Ελλάδας και εξέφρασε συμπαράσταση και υποστήριξη στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχήθηκε τάχιστη ανάρρωση στους τραυματίες.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας να παράσχει απαραίτητη βοήθεια στην αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών».
Το tweet  μάλιστα της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα είχε τη φωτογραφία ενός ρώσικου πυροσβεστικού αεροσκάφους του θρυλικού Beriev Be 200 το οποίο είχε σταλεί από τη Ρωσία στην Ελλάδα και είχε συμμετάσχει στις καταστροφικές φωτιές του 2007.
 


Το συγκεκριμένο αεροσκάφος κυριολεκτικά «κόβει» την ανάσα σε όποιον το δει εν δράσει, καθώς μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα πολλών ελιγμών, ωστόσο η συμμετοχή του στην κατάσβεση είναι καταλυτική, αφού μπορεί να ρίξει τεράστιες ποσότητες νερού ή επιβραδυντικού υγρού. Χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 12 τόνους!
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ