Εuropol: Συναγερμός για χτύπημα ISIS στην Ευρώπη

Κόκκινο συναγερμο έχει σημάνει η Εuropol, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, επίκειται χτύπημα του ISIS στην Ευρώπη. Διαβάστε που:

 

 

Κόκκινο συναγερμό έχει σημάνει εδώ και κάποια εικοσιτετράωρα η Europol, καθώς της έχουν περιέλθει σοβαρές πληροφορίες για σχεδιαζόμενη επίθεση της ισλαμικής τρομοκρατίας σε δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό της Ευρώπης.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι πληροφορίες δεν προσδιορίζουν την ευρωπαϊκή χώρα, αλλά – σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών – η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στους πιθανούς στόχους.

Όπως, δυστυχώς, φαίνεται και από το πρόσφατο χτύπημα στο Παρίσι, η ισλαμική τρομοκρατία έχει έρθει στην Ευρώπη για να μείνει και ήδη ρίχνει βαριά τη σκιά της, μπολιάζοντας με φόβο την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ευρωπαίων.

Η επίθεση στο Παρίσι, που πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο μπροστά σε στρατόπεδο στο κέντρο του Λεβαλουά-Περέ, άφησε πίσω της έξι τραυματίες.

Οι τρεις από αυτούς, μάλιστα, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσύ, στο Κλαμάρ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχαν μόλις βγει από τον στρατώνα τους, στην πλατεία Βερντέν, μόλις 350 μέτρα από το Δημαρχείο του Λεβαλουά-Περέ, και κατευθύνονταν πεζοί στα οχήματά τους προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία, όταν παρασύρθηκαν από το αμάξι.

Η «δειλή αυτή πράξη», όπως τη χαρακτήρισε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στους Γάλλους.

Η χώρα τους, άλλωστε, έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έδωσε «τα συγχαρητήρια του στις δυνάμεις ασφαλείας που συνέλαβαν τον δράστη της επίθεσης» που έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε μια περίπολο στρατιωτικών στο προάστιο Λεβαλουά – Περέ του Παρισιού.

Ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε επίσης την «στήριξή του στους στρατιώτες που δέχθηκαν επίθεση κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους», διαβεβαιώνοντας ότι «οι τραυματίες στρατιώτες βρίσκονται στα καλύτερα χέρια».

Πηγή: sigmalive.comΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ