Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να δείξει ουσιαστική Αλληλεγγύη στην Ελλάδα και στην Κύπρο

ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ

Γράφει ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος είναι Μαθηματικός και ήταν Υποψήφιος Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΟΣ

Έχει χαθεί πλέον ο έλεγχος του χρονικού διαστήματος, που το Oruc Reis εκτελεί έρευνες στη μη οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα μας.Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό από τα Τουρκικά πολεμικά πλοία,και, το Barbaros να βρίσκεται σε έρευνες στα οικόπεδα Νο 6 & 7 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ο καταστροφικός σεισμός των 6,7 Ριχτερ στη Σάμο και στη Σμύρνη έδωσε κάποια σημάδια επαφής μεταξύ των δύο χωρών για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους. Ωστόσο, αυτά τα γεγονότα δεν μπορούν να συνδεθούν με την Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στη Κύπρο.Αυτό αποδεικνύεται με την παράταση της Τουρκικής NAVTEX μέχρι της 14 Νοεμβρίου,16νμ από τη Ρόδο και 50 νμ από το Καστελόριζο και βλέπουμε…σε συνδυασμό με τη δική μας αντι-NAVTEX στην ίδια περιοχή. Που σημαίνει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει το ίδιο “τροπάριο” μέχρι ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να επιτύχει τα “θέλω” του. Οφείλουμε να αντιληφθούμε,αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές,ότι αυτές οι λογικές σύνδεσης των σχέσεών μας( λόγω του σεισμού) με τη Τουρκία είναι ξένες/ασυμβίβαστες μεταξύ τους.Παρότι, θα μπορούσαμε εφόσον επικρατούσε η λογική να τα βρούμε μεταξύ μας με βάση το δίκαιο της θάλασσας ,ώστε οι δύο λαοί να ζήσουν ειρηνικά τόσο στο Αιγαίο και ειδικότερα στη Κύπρο που επικρατεί τελείως η λογική του παραλόγου,μετά από αυτά που είδαμε και έπονται στην Αμμόχωστο.

Είχαμε τις παρανοϊκές κραυγές του Ταγίπ Ερντογάν που χρήζουν ψυχιατρικής ανάλυσης σε βάρος του Εμανουέλ Μακρόν,δηλώσεις τελείως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα του προέδρου μιας χώρας που ανήκει στη βορειοατλαντική συμμαχία και επιθυμεί να έχει στενές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, δεν άκουσα από το στόμα της Άνγκελας Μέρκελ,του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, και του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να καυτηριάζουν την θρασύτητα των ύβρεων και την αναίδεια του Τούρκου Προέδρου.Απλά είδαμε κάποιες χλιαρές ανακοινώσεις της Αμερικανικής και Γερμανικής πλευράς υποστήριξης του Γάλλου Προέδρου, μάλλον για να το θεαθήναι.Ωστόσο, είδαμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και ειδικότερα τον Αυστριακό Πρόεδρο να καυτηριάζουν τις απρεπείς δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου με προεκτάσεις για ενισχυμένες κυρώσεις.Θα με ρωτήσετε τι ψάχνεις να βρεις;

Ψάχνω τις λεπτομέρειες, γιατί αυτές σου δείχνουν τι κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες,που αν τις διασταυρώσεις και τις συνθέσεις με κάποια άλλα στοιχεία βγάζεις κάποια ενδεικτικά συμπεράσματα. Δεν έχω ξανακούσει τόσο απαράδεκτες δηλώσεις,που σε συνδυασμό με την μετέπειτα εγκληματική ενέργεια του Τυνήσιου τζιχαντιστή τρομοκράτη που αποκεφάλισε μία γυναίκα και δολοφόνησε ακόμη δύο άτομα δημιουργούν πολλά ερωτήματα.

Το γεγονός αυτό συνέβη μετά την καταιγιστική επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν στη Γαλλία,αναλαμβάνοντας το ρόλο του ηγέτη του Ισλάμ, δημιουργώντας επικίνδυνες ασφυκτικές μελλοντικές καταστάσεις για τη Γαλλία και για όλο το χριστιανικό κόσμο.Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τη συμπεριφορά του έδειξε με το καλύτερο τρόπο, ότι η λογική της Τουρκίας δεν συνάδει με την πολιτισμικές αξίες, το ήθος και την κουλτούρα των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενώ όμως συμβαίνουν όλα αυτά και,παρά την προτροπή του Γάλλου προέδρου για κυρώσεις,παρατηρούμε ότι η Γερμανία,οι δορυφόροι της, και κάποιες Μεσογειακές χώρες, συνεχίζουν να αδιαφορούν ως προς την Τουρκική επιθετικότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Εδώ αρχίζουν τα πολλά ερωτήματα:

•Αν η ΕΕ με πρωταγωνίστρια τη Γερμανία με γνώμονα τα συμφέροντά της, αγνοεί την ουσιαστική αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και στη Κύπρο.
•Ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος που θα πρέπει να περιμένουμε για κυρώσεις τον Δεκέμβρη;Να αλλάξει τροπάριο ο Ταγίπ Ερντογάν;
•Γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη η λογική της Γαλλίας μιας ηγέτιδας δύναμης της ΕΕ που κινείται στην ίδια με εμάς κατεύθυνση;
•Γιατί η Γαλλία έχει αφήσει τη Γερμανία να πρωτοστατεί στα δρώμενα της ΕΕ και να επιβάλει τη πολιτική της ;
•Η Γαλλία διαθέτει την δυναμική να επηρεάσει τη Γερμανική στρατηγική και,να αναλάβει κυρίαρχο ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη;
•Η Γερμανία έχοντας στο ενεργητικό της την ευθύνη για δύο παγκόσμιους πολέμους με εκατομμύρια νεκρούς ,διαθέτει τη λογική και τη νοοτροπία να οδηγήσει την Ευρώπη σε μία κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική που θα προστατεύει τα σύνορά της, τις δημοκρατικές αξίες,και τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της;

Εδώ μιλάμε για ένα παρανοϊκό πρόεδρο που λέγεται Ερντογάν με δικτατορικό έργο στη χώρα του που δεν τον αγγίζει κανένας.Ένα ταραξία στη περιοχή μας, που απειλή και βρίζει χυδαία τη δυτική κοινωνία, απειλή και παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα δύο χωρών της Κοινότητας και εμείς δεχόμαστε να περιμένουμε καρτερικά, πότε με το καλό η Γερμανία θα δώσει το πράσινο φως για την ενεργοποίηση των κυρώσεων.Αυτό το θέμα έχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο.

Έχουμε μία παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων μεγάλης χρονικής διάρκειας.Δεν θα αποφύγουμε το ενδεχόμενο να δούμε και γεώτρηση στη περιοχή που εκτελεί έρευνες το Oruc Reis και νοτιοανατολικά της Κρήτης σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ερντογάν.Είναι μία κατάσταση που παγιώνεται σταδιακά από τη Τουρκία,χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε ανακαλύψει το αντίδοτο για να τερματίσουμε αυτή την άναρχη κατάσταση που συμβαίνει στη θαλάσσια περιοχή μας.

Αυτό δυστυχώς η κυβέρνηση (καλοπροαίρετα το λέω) δεν θέλει να το καταλάβει,γιατί αν το ήθελε δεν θα μας έλεγε ο Πρωθυπουργός με στόμφο για τα 6 ναυτικά μίλια κυριαρχικά δικαιώματα,τη στιγμή που η Τουρκία εφαρμόζει στοχευμένα το δόγμα ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Παρακαλούμε τους Γερμανούς να ακυρώσουν το πρόγραμμα των έξι υποβρυχίων που κατασκευάζει για τη Τουρκία,που δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει δεκτό ,ενώ παράλληλα πολλά σοβαρά εξοπλιστικά προγράμματα δικά μας βρίσκονται σε εξέλιξη με προμηθευτή τη Γερμανία.Είναι να τρελαίνεσαι με τη στρατηγική που εφαρμόζει η Γερμανία.

Εκτιμώ ότι τον Δεκέμβρη,αν προλάβουμε με αυτά που ενδεχομένως θα έχουν προκύψει, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που λόγω του κορονοϊού εκτιμώ ότι θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, δεν πρόκειται να δούμε σοβαρές κυρώσεις.

Συνεπώς,η συνειδητή καθυστέρηση αναμένοντας τις Αμερικανικές εκλογές, με τη πιθανή επικράτηση του δημοκράτη πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ίσως δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις,να αποφύγουμε ένα τετελεσμένο θερμό επεισόδιο, που είναι και το ζητούμενο, χωρίς όμως να έχουμε απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ