Ευτυχώς η Γερμανία συνεχίζει τη «διαμεσολαβητική προσπάθεια» μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η διαμεσολαβητική προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται, με στόχο τις απευθείας συνομιλίες των δύο πλευρών, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες σε επαφή τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Τουρκία, πάντα με στόχο να καταστούν εφικτές απευθείας συνομιλίες για τα θέματα που τίθενται στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται», δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπούργκερ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί επί του παρόντος να ανακοινώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες συνομιλιών Γερμανών αξιωματούχων.

Ο κ. Μπούργκερ επιφυλάχθηκε ακόμη να τοποθετηθεί, αφού ενημερωθεί, σχετικά με το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης που παρουσίασε το Σάββατο η Τουρκία, το οποίο γνωρίζει, όπως διευκρίνισε, μόνο από τα ΜΜΕ.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει “ιδιαίτερα καθήκοντα και ευθύνες στο μεταναστευτικό

Τα «ιδιαίτερα καθήκοντα» και την ευθύνη της Ελλάδας ως χώρας στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνώρισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι το συνολικό πρόβλημα της μετανάστευσης προς την ΕΕ μπορεί να διευθετηθεί μόνο σε συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και τράνζιτ των μεταναστών.

«Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ιδιαίτερα καθήκοντα και ευθύνη ως χώρα στα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο ανέγερσης φράχτη στον Έβρο, μέτρο το οποίο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το συνολικό πρόβλημα μετανάστευσης και της άφιξης των αιτούντων άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιλυθεί μόνο σε συνεργασία με τις χώρες εκτός ΕΕ, με τις χώρες τράνζιτ και προέλευσης των μεταναστών. Αλλά δεν μπορώ να αξιολογήσω το συγκεκριμένο μέτρο», προσέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΜΕΡΗ ΔΙΑΛΟΓΟ,ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΙΘΕΝΤΑΙ;ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΛΕΟΝ ,ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ,ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΑΙΟΥ ΚΛΠ.ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ ΑΥΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;ΕΙΔΟΜΕΝ…….

  2. Η Μέρκελ κάνει πως δεν γνωρίζει ούτε για τον χάρτη του Αιγαίου που εξέδωσε η Τουρκία,ούτε για το γεωτρύπανο που θέλει να στείλει κάτω από το Καστελόριζο.Εξακολουθει να θέλει να μας βάλει στο τραπέζι με τον Ερντογάν,για να μοιράσουμε την ελληνική θάλασσα και τον υποθαλάσσιο πλούτο μας.Θα το δεχτούμε αυτό;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ