Έβρος: Τελικά που ακριβώς βρίσκονται οι Τούρκοι; – ΦΩΤΟ

ΕΒΡΟΣ

Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες και κυρίως χθες για την υποτιθέμενη παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος στη περιοχή του Έβρου.

Τα όσα έχουν ειπωθεί τελικά το μόνο που έχουν πετύχει είναι να έχουν δημιουργήσει περισσότερη σύγχυση σε όλους ενώ η πολιτική αντιπαράθεση έχει χτυπήσει κόκκινο και μάλλον έχει αποπροσανατολίσει τους πάντες με μόνη κερδισμένη την Τούρκικη προπαγάνδα.

Το ArmyNow.gr από χθες και άσχετα με την πολιτική κόντρα εξέφρασε την άποψη μετά από μια πρώτη έρευνα ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι Τούρκοι να έχουν εγκατασταθεί σε ελληνικό έδαφος.

Επιμείναμε και αναζητήσαμε για το που ακριβώς τελικά βρίσκονται οι Τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι κινητοποιήθηκαν μετά τις ενέργειες του κλιμακίου της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού στην περιοχή για να προχωρήσει σε απαραίτητες μετρήσεις για τη δημιουργία φράχτη σε κάποια σημεία των συνόρων για την αποφυγή “εκπλήξεων” από την πλευρά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι Τούρκοι έχουν εγκατασταθεί στη περιοχή Μελισσοκομείο όπου διακρίνεται με μαύρο κύκλο στην φωτογραφία.

Όπως όμως αναφέρουν πληροφορίες στο ArmyNow.gr οι Τούρκοι  έχουν στρατοπεδεύσει σε εντελώς διαφορετικό σημείο και συγκεκριμένα στο νότιο άκρο του τούρκικου προγεφυρώματος των Φερών όπως φαίνεται με βέλος και στην σχετική κεντρική φωτογραφία και βορειότερα από το κτήμα Μιχαηλίδη έκτασης 16 στρεμμάτων. Περιοχή που σαφέστατα είναι ακριβώς στην δική τους πλευρά χωρίς να έχουν παραβιάσει τα εθνικά σύνορα ενώ η περιοχή Μελισσοκομείο είναι νοτιότερα.

Άλλωστε πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή στο «κτήμα Μιχαηλίδη» στην οποία λέχθηκε ότι παραβίασαν οι Τούρκοι βρίσκεται ανατολικά της κύριας κοίτης του ποταμού. Βορειότερα δεν υπάρχουν περάσματα, ειδικά στο Μελισσοκομείο που υποτίθεται και γράφτηκε πως πέρασαν στο δικό μας έδαφος και είναι αρκετά νοτιότερα όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

ΕΒΡΟΣ ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΕΙΟ

Όσον αφορά τα Διαβήματα που έγιναν τόσο από την Ελληνική αλλά όσο και από την Τούρκικη πλευρά αφορούσαν στην κατασκευή του φράκτη και σε καμία περίπτωση σε παρουσία  Τούρκων στρατιωτών σε Ελληνικό έδαφος.

Τώρα το πως φτάσαμε σε όλα όσα εκτυλίχθηκαν χθες σηκώνει πολύ συζήτηση και πρέπει πρώτα και κύρια να την κάνει η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία που χειρίστηκαν – και κυρίως επικοινωνιακά – το όλο θέμα.

Όπως τόνισαν άλλωστε  διπλωματικές πηγές αργά χθες το βράδυ απαντώντας στην ανακοίνωση του Τούρκικου ΥΠΕΞ: «Η συνοριακή γραμμή είναι χαραγμένη βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης και του Πρωτοκόλλου του 1926, είναι αναγνωρισμένη και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση».

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ