Εξευρωπαϊσμός και ο μετασχηματισμός της Πολιτικής Ασφάλειας την Ε.Ε: Οι μετά-ψυχροπολεμικές εξελίξεις της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας

Παρουσίαση βιβλίου του Δρ. Πέτρου Βιολάκη, Δ/ντη Ερευνών του ΚΕΔΙΣΑ και συνεργάτη του Πανεπιστημίου Πειραιά.

 
 
 
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πειραια,  Καθηγητής Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Πέτρου Βιολάκη με τίτλο:
“Europeanisation and the Transformation of EU Security Policy Post-Cold War Developments in the Common Security and Defence Policy” (Εκδόσεις Routledge, 2018)
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16.00, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Αίθουσα Συνεδρίων (Μ. Καραολή & Α. Δημητρίου 80).
Ομιλητές:

  • Αθανάσιος Πλατιάς, Καθηγητής Στρατηγικής, Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
  • Μαριλένα Κοππά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, τ. Ευρωβουλευτής.
  • Ανδρέας Λιαρόπουλος Επίκουρος Καθηγητής στις Διεθνείς Σχέσεις και στις Στρατηγικές Σπουδές, Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Συντονιστής: Αριστοτέλης Τζιαμπίρης  Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Καθηγητής.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 

Βιογραφικό Δρ Πέτρου Βιολάκη

Ο Δρ. Πέτρος Βιολάκης Δ/ντης Ερευνών του ΚΕΔΙΣΑ και συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στην Πολιτική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ (Ηνωμένο Βασίλειο), μεταπτυχιακού διπλώματος (MA) στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Ιντιανάπολις (ΗΠΑ), μεταπτυχιακού στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) με κατεύθυνση Μάρκετινγκ και προπτυχιακού (BSc) στην Πληροφορική από το πανεπιστήμιο του Χερτφορντσαϊρ (Ηνωμένο Βασίλειο).
Οι τελευταίες του έρευνες σχετίζονται με τον «Εξευρωπαϊσμό» των ενόπλων δυνάμεων και της αμυντικής βιομηχανίας των κρατών μελών της Ε.Ε. Στην έρευνά του, ενσωματώνει όλη την προ-αποκτηθείσα γνώση και δεξιότητες, σχετικά με την τεχνολογία, τη καινοτομία (Έρευνα και Ανάπτυξη), την έρευνα μάρκετινγκ, τα οικονομικά, τον κοινωνικό αντίκτυπο, τις διεθνείς σχέσεις και την πολιτική. Σε αυτό συντέλεσε καθοριστικά η δεκαετής εμπειρία του στις επικοινωνίες και στην αμυντική βιομηχανία. Η εμπλοκή του στις τηλεπικοινωνίες και στην αμυντική βιομηχανία συνδέεται με την ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής για τις τηλεπικοινωνίες, την άμυνα ή και άλλους τομείς όπως ναυτική τεχνολογία και εφαρμογές, τεχνολογία για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και σχετικές εφαρμογές, και άλλα. Για την ανάπτυξη των προαναφερθέντων τεχνολογιών αλλά και για την χρηματοδότησή τους, σημαντικό ρόλο έπαιξε η δημιουργία Εθνικών και Ευρωπαϊκών συνεργασιών, η οποία περιλαμβάνει Πανεπιστήμια, Ιδιωτικές Εταιρίες, Κρατικές αρχές και άλλα Ινστιτούτα.
Συμμετείχε στα ακόλουθα ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα: TELEFOS, TELEAQUA, ESPEN, FireMentor, NAVTEXII, TRAVIS, EPIPLEON, DIAVLOS, PISCES, COMMAN and ArchiPelago. Με την πάροδο των χρόνων, η εντατική εμπλοκή του με έργα Έρευνας και Ανάπτυξης άκμασε και είχε ως αποτέλεσμα την διάκριση της ομάδας Μάρκετινγκ με την οποία εργάστηκε. Τη διάκριση απέμεινε εκ μέρους της Ε.Ε., η Ελληνική κυβέρνηση, για «τις ιδιαίτερα αυξημένες επιδόσεις σε δραστηριότητες ‘Ερευνας – Τεχνολογίας – Καινοτομίας για το έτος 2005, καθώς και για την ανταγωνιστική παρουσία στον Ευρωπαϊκό χώρο». Τα αποτελέσματα αυτών των εργασιών παρουσιάστηκαν σε διάφορες εθνικές και διεθνείς εκθέσεις και εργαστήρια (workshops), όπως στη διεθνής έκθεση Defendory, στη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και στην Έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ