Δεν είναι εξωτερική πολιτική να περιμένουμε από Διεθνείς Οργανώσεις να βγάλουν το φίδι από την τρύπα

εξωτερικη πολιτικη κυπροσ

Του Αλέξανδρου Δρίβα, Διεθνολόγου -Συντονιστή του Τομέα Ευρασίας & Ν. Α. Ευρώπης στο ΙΔΙΣ – Research Fellow in HALC (Hellenic American Leadership Council)*

 

Πέραν από το εφιαλτικό show (κάθε Ιούλιο πλέον ο Βέβηλος και εγκληματίας πολέμου το κρατάει, σαν αύριο εφόρμησε στο Αιγαίο ενώ λίγες μέρες πριν λέρωσε την Αγία Σοφία αυτός και οι γύρω του ρυπαροί) ανοίγει μια καλή ευκαιρία για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Γιατί; Γιατί η Τουρκία σύντομα θα οδηγήσει σε τέτοιο αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις, όπου το Κυπριακό θα αλλάξει δομή. Σκοπός της Ελληνικής πλευράς είναι κάθε διαπραγμάτευση να δομείται έτσι ώστε η αρχή να συναντά το τέλος της: Εισβολή και Κατοχή.

Κάθε στόχος έχει τις προϋποθέσεις του για να επιτευχθεί. Είναι προϋπόθεση να έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος να είναι συντονισμένος με τις εξελίξεις. Όταν αναλαμβάνουμε μια θέση, τότε ξεχνάμε τις απόψεις μας. Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε τις απόψεις του, όμως όταν εκπροσωπούμε συμφέροντα, οι απόψεις αυτές δεν κάνουν πολιτική. Όσα βλέπουμε πχ από τις ΗΠΑ να έρχονται ώστε να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα, έρχονται γιατί έχουν άλλα συμφέροντα με την Τουρκία. Σκοπός είναι να μην είμαστε παρατηρητές, αλλά να έχουμε ενεργό συμμετοχή.

Από τις 14 Ιουνίου όσα ακούστηκαν από μερίδα της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον αφέλειες και δεδομένης της κρίσιμης κατάστασης σε άλλα πεδία, θα έπρεπε να προσέχει πολύ τι λέει.

Ο Ερντογάν με αυτό που κάνει σήμερα, προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, μέσω Real Estate. Ξέρει όμως οτι στο τέλος, είναι καθαρά θέμα Διεθνούς Δικαίου. Τελικά, είναι θέμα ανάδειξης Διεθνούς Δικαίου. Άρα, θέμα Ισχύος.

Να κοιτάξουμε σοβαρά αυτά τα ζητήματα και να πηγαίνουμε με τους καιρούς. Όχι μπάνιο σε παραλία όταν έχουμε τέτοια πράγματα, δεν είστε ελέω Θεού υιός του Όθωνος Κύριε Μητσοτάκη, ούτε καν του μοιάζετε ακόμη και στα κακά του. Είστε Έλληνας πολιτικός και όσο και αν του φαίνεται δύσκολο, πρέπει να κάθε πρωθυπουργός να νιώθει ό,τι νιώθουν εκείνοι που τον εκλέγουν. Τα εθνικά θέματα δεν είναι ”πολιτική για τον εμβολιασμό”, εδώ έχει φτιαχτεί μια κατάσταση που οφείλει να σεβαστεί κάθε πολιτικός.

Κανείς πλέον δεν αντέχει άλλη ταπείνωση. Δεν είναι εξωτερική πολιτική πρωθυπουργού να περιμένει από διάφορες οργανώσεις να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για να κάνει εκείνος τα μπάνια του. Δεν είναι εικόνα πολιτικού αυτή. Να προσέχουμε αυτές τις μέρες γιατί πολλά σωσίβια προσφέρονται στη Σχολή Σημίτη, είδαμε τις τελευταίες μέρες την Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, με σλόγκαν να μιλάει και να νοσταλγεί το Σχέδιο Ανάν. Να νοσταλγούμε άλλα πράγματα, το πώς για παράδειγμα ο Ελληνισμός θα πάψει να παρακμάζει.

 

* Ανάρτηση από το facebook

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ