F-16: Τι κάνουν οι Άγγλοι στο Υπουργείο Άμυνας;

Η αναβάθμιση των F-16 δεν είναι αποκλειστικά Αμερικανική υπόθεση αν και μετά τα όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν πολυνοιάζεται να πάρει πίσω τον λόγο της. Δεν είναι μόνο οι τελευταίες αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη που συνηγορούν σε αυτό αλλά η πειρά της σχεδόν τετραετίας που έχει αποδείξει πως όλα μπορούν να ειπωθούν, να συμφωνηθούν και να αναιρεθούν.

Ισχύει αυτό και για τον Ντόναλντ Τραμπ και τις ΗΠΑ; Θα μπορούσε η κυβέρνηση να διαγράψει μονοκοντυλιά όσα έγιναν στον Λευκό Οίκο;

Μάλλον η απάντηση είναι ναι.

Και αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν εταιρείες και από άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα και πιθανότατα με καλύτερους (φτηνότερους) όρους τότε μάλλον οι πιθανότητες αυξάνονται γεωμετρικά.

Η Αγγλία είναι γνωστό πως διαθέτει βιομηχανία η οποία έχει αναλάβει αναβαθμίσεις F-16, για αυτό και η συνάντηση που είχε σήμερα ο ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσας με την πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού αν αλλάξει ρότα η κυβέρνηση θα απαιτηθεί νέα διακρατική συμφωνία.

Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΘΑ λέει πως οι δύο τους «στη διάρκεια της συνάντησης τους συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας»
χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Βέβαια να μην ξεχνάμε και πως η Βρετανία έχει διαλέξει τον μοναχικό δρόμο του BREXIT πράγμα που σημαίνει πως ότι και να συμφωνήσει, αν υποθέσουμε πως θα κάνει κάποια συμφωνία με την Ελλάδα, μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί σε βασικά σημεία πολύ σύντομα αφού η ΕΕ δεν θα αφήσει το μοναχικό της παιδί να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει τώρα ως μέλος της.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ