Η Φ/Γ ΨΑΡΑ στην Task Force του αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE – Πότε φεύγει

ΦΡΕΓΑΤΑ ΨΑΡΑ

Τη σκυτάλη από τη Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ παίρνει η Φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού στη Ναυτική Δύναμη Task Force 473 του γαλλικού Αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE, στο πλαίσιο της επιχείρησης FOCH 2020, στην περιοχή νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η ελληνική φρεγάτα, θα συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο στον πλου του νοτίως της Κύπρου και νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Το πλοίο το Πολεμικού Ναυτικού θα αποπλεύσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται νοτίως της Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Λεμεσού, στην Κύπρο θα καταπλεύσει στα τέλη Φεβρουαρίου το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, καθώς θα ολοκληρώνεται η αποστολή του στην Ανατολική Μεσόγειο και μαζί του θα βρίσκεται η Φρεγάτα ΨΑΡΑ, όπου και θα το συνοδεύσει δυτικά στο ταξίδι της επιστροφής του.

Η αποστολή του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle στην περιοχή έχει να κάνει με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία και το Ιράκ, συμβαδίζει με την μόνιμη παρουσία της γαλλικής ναυτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο και δείχνει τη βούληση της Γαλλίας να δρα ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ