Φιλοσοφικοί στοχασμοί …..

αληθινη αστυνομικη ιστορια 1
Εύθυμη κοινωνικοαστυνομική ιστορία. Γράφει ο  ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ- Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

 

Κάποιο καλοκαίρι πριν χρόνια οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει σε μία δασώδη και δυσπρόσιτη ορεινή περιοχή της υπαίθρου μία μεγάλη και περιποιημένη χασισοφυτεία. Η τοποθεσία ήταν τέτοια που είχε μία μόνο πρόσβαση και ήταν αδύνατη η είσοδός της σε αυτή από άλλα σημεία και από το γεγονός ότι ο καλλιεργητής της φυτείας την προστάτευε με δύο δικούς του άνδρες, όπως στην αρχαία ελληνική μυθολογία ήταν οι κέρβεροι.

Οι σύγχρονοι ”κέρβεροι” με την παραμικρή υποψία προσπάθειας παραβίασης του χώρου ”από εχθρούς”, αμέσως ειδοποιούσαν τον ”αρμόδιο” με ένα ειδικό σύστημα ”πατέντα” προειδοποίησης που είχαν κατασκευάσει και τότε εκείνος αμέσως εξαφανίζονταν, ενώ αυτοί παρίσταναν τους ….δασοπρόσκοπους.

Η επιχείρηση των αστυνομικών ήταν πολύ δύσκολη και το εγχείρημα εγκυμονούσε κινδύνους και θα πήγαινε ”στράφι” με την παραμικρή λάθος κίνηση. Έτσι λοιπόν σε καθημερινή βάση παρακολουθούσαν τον χώρο της φυτείας με μεγάλη προσοχή προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη και να μη χαλάσουν τα σημάδια ελέγχου του χασισοκαλλιεργητή, ενώ ακόμη ήταν εφοδιασμένοι με ειδικά κυάλια και με ένα βοήθημα ακουστικών.

Σε μικρή λοιπόν απόσταση από τον χώρο της φυτείας ήταν ”σκοπιά” οι δύο συνεργοί του φίλοι και συγχωριανοί του οι οποίοι θα ”απολάμβαναν” το μερίδιό τους από την πώληση του ”εμπορεύματος”. Την ημέρα που τελικά έγινε με επιτυχία η έφοδος των αστυνομικών για την …. κατάληψη της Τριπολιτσάς,οι δύο ”κέρβεροι” είχαν τον παρακάτω διάλογο με …. φιλοσοφικό και στοχαστικό περιεχόμενο,με …. κοινωνικές προεκτάσεις,….. θρησκευτικές αναζητήσεις και …. επιστημονικές απορίες….

—- [Θόδωρος] Ρε συ Θύμιο δεν μου είπες τι έγινε ρε με την Ρούλα, σου την έφαγε εκείνος ο αχώνευτος ο φοιτητής ;

—- [Θύμιος] Άσε ρε Θόδωρε έτσι μού’ρχεται να πάω να τον πλακώσω στο ξύλο, αλλά είναι τυχερός γιατί έχουμε τώρα εδώ την δουλειά.

—- [Θόδωρος] Σιγά μωρέ το πράμα σαν τη Ρούλα είναι άλλες πενήντα γκόμενες στο χωριό.

—- [Θύμιος] Τι λές ρε, όλες κουτσές και μπάζα είναι και στο παίζουν σαν μανεκέν. Δεν γουστάρω ρε Θόδωρε. Να σου πω κάτι ; Μόλις ξεμπερδέψουμε από εδώ φεύγουμε ρε συ και πάμε Μύκονο ; Θα έχει ακόμη κόσμο . Τις προάλλες ήλθε για λίγο η Τάκς [Τάκης] της κυρά- Τασούλας . Είναι στη Μύκονο. Ξέρεις ρε τι μας έλεγε; Ότι ”ξεσκίστηκε”, σου την πέφτουν κάτι θεόρατες ξένες, αλλά η πλάκα είναι ότι σου την πέφτουν και ”μοδίστρες”, γεμάτος ο τόπος.

—- [Θόδωρος] Τι μοδίστρες ρε ;

—- [Θύμιος] μοδίστρες ρε σε λέω, βλάκας είσαι και δεν κατάλαβες ; και έχει κονομήσει ένα ”κάρο”φράγκα.

—- [Θόδωρος], τι λές ρε, άμα είναι έτσι δεν παρατάμε τον ”αρκουδιάρη” και να την κάνουμε ; αυτός εδώ μπορεί να μας ρίξει, ξέρεις τι ”αρκουδιάρης” είναι ; Θα μάθουμε να πλέουμε και στη θάλασσα. Εσύ ξέρεις να πλέεις ; [Θύμιος],όχι και τι έγινε, θα μάθω, αν και στη θάλασσα έχω πάει μία φορά στους Νέους Πόροι.

-Αφου πέρασε λίγη ώρα …. περισυλλογής, λέει ο Θόδωρος στον Θύμιο.

—- [Θόδωρος] Ρε Θύμιο λες να υπάρχει Θεός ;έκανες ποτέ εξωμολόγηση ;

—- [Θύμιος], ξέρω εγώ ; ρώτα την παπαδιά, τι εξομολόγηση ρε να κάνω; να πάει μετά ο παπάς να με καρφώσει στον αστυνόμο για τα χασίσια ; Εσύ ξέρεις αν υπάρχουν εξωγήινοι ; Λες να υπάρχουν και να έλθουν εδώ στου διαόλου τη μάνα που είμαστε μόνοι μας, με εκείνα τα πιάτα που βλέπουμε στο σινεμά και να μας αρπάξουν στο υπερπέραν ;

—- [Θόδωρος],άντε ρε χαζαμάρες, εξωγήινο είναι εκείνο της κυρα-Μαίρης που κουνιέται και λυγιέται. Λες ρε συ να το πηγαίνει συστημένο; Θα ξέρει σίγουρα η Προκόπς [ο Προκόπης] ο ”κατάσκοπος”, αυτουνού δεν του ξεφεύγει τίποτας. Προχθές έμαθε για την ζωντόχηρα με ποιόν τάχει. Τα έχει ρε με τον ξενέρωτο τον αστυνόμο από το άλλο χωριό, αυτός ο …….. ”χτύπησε” τη χήρα ρε, θα τρελαθώ …….

—-[Θύμιος] άσχετο, ξέρεις τι λένε κάτι επιστήμονες ; ότι τα αρχαία στην Ελλάδα τα έφτιαξαν εξωγήινοι !!…

—- [Θόδωρος],τι εξωγήινοι ρε, οι αρχαίοι τα έκαναν σαν τον Μεγαλέξαντρο και τον Κολοκοτρώνη

—-  [Θύμιος],όχι ρε ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν αρχαίος,

—- [Θόδωρος], ναι ρε δεν ήταν…. Να σου πώ, πάμε κανένα βραδάκι στο μπάρ μήπως βρούμε εκείνη τη Βουργάρα ;

—- [Θύμιος] πάμε, αλλά εμένα με ”κόφτει” τώρα η κοιλιά, έχω ψιλοκόψιμο, έχεις κανένα χαρτάκι ; όχι ρε τραπουλόχαρτα έβγαλες; χαρτιά θέλω για να σκουπίσω τον ……. μου, που να φθάσουν ρε αυτά που μου δίνεις, θα κολλήσει το βρακί μου στον ……. μέχρι να φύγουμε από εδώ και θα πάθω και κανένα σύγκαμα, την ατυχία μου….. Πάω τώρα επειγόντως να ρίξω ”νάρκες” και επιστρέφω.

—- [Θόδωρος], μην αργάς όμως γιατί σκιάζομαι μόνος μου.

Την ώρα λοιπόν που ο Θύμιος …. έσπερνε νάρκες ,οι ”εξωγήινοι αστυνομικοί “δράττοντες την ευκαιρία” με ξαφνικές κινήσεις τον συνέλαβαν …. επι τω έργω και τον ”απήγαγαν”. Ο Θόδωρος βλέποντας ότι ο Θύμιος αργεί πήγε να δεί τι περίεργο συμβαίνει.

Αμέσως η ίδια πράξη επαναλήφθηκε από τους ”εξωγήινους” και έτσι πλέον η πρόσβαση στον χώρο της συγκομιδής της φυτείας ”άνοιξε” και ο ”αρκουδιάρης” συνελήφθη την ώρα που απολάμβανε την ”τζούρα” του. Τα υπόλοιπα είναι τα γνωστά. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι οι ….μοδίστρες της Μυκόνου στερήθηκαν τους ”λεβέντες ραφτάδες” τους……

ΣΗΜ. Τα ονόματα δεν είναι πραγματικά.


 

Περισσότερες αληθινές αστυνομικές ιστορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ :

Αστυνομικές ιστορίες

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ