Φλώρινα – Αμύνταιο: Τι λέει ο Καμμένος για την ενίσχυση με Στρατό

Θέση στο θέμα της ενίσχυσης με Στρατό, των συνοριακών περιοχών σε Φλώρινα και Αμύνταιο, πήρε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή! Δείτε τι είπε

 

Σε ετοιμότητα να επέμβει στα βόρεια σύνορά μας, εφόσον απαιτηθεί είναι ο Στρατός, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ωστόσο δεν βλέπει ανάγκη ενίσχυσης του Στρατού στην Φλώρινα. Αυτό απαντά σε ερώτηση που υπέβαλε στο τέλος Απριλίου ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης.

Ο βουλευτής ζητούσε την ενίσχυση με Στρατό της περιοχής, λόγω του φόβου από τις ταραχές στα Σκόπια.

 

Η ερώτηση

Είμαστε μάρτυρες και στη Φλώρινα -το ζούμε άλλωστε καθημερινά- όλων αυτών των αναταραχών στη γειτονιά μας. Ο νομός Φλώρινας βρίσκεται στο τριεθνές Ελλάς-Π.Γ.Δ.Μ.-Αλβανία.

Ακούμε συνεχώς στα ΜΜΕ δηλώσεις πολιτικών, αξιωματούχων, αλλά και απλών πολιτών από την Αλβανία και την Π.Γ.Δ.Μ. που διέρχονται το νομό Φλώρινας με κατεύθυνση διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες προοιωνίζουν ταραχές, αναστάτωση και εντέλει ανασφάλεια στα Βαλκάνια που αγγίζουν άμεσα την περιοχή μας.

Εξάλλου, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα Βαλκάνια ανέκαθεν θεωρούνταν η μπαρουταποθήκη της Ευρώπης, ενώ ειδικά στην Π.Γ.Δ.Μ. αυτή τη στιγμή υπάρχει ακυβερνησία της οποίας τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Όπως είναι προφανές, οι πολίτες του νομού Φλώρινας αισθάνονται μια έντονη ανασφάλεια από ενδεχόμενες αναταράξεις και ανακατατάξεις στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων (Αλβανία, Π.Γ.Δ.Μ., Κοσσυφοπέδιο).

Δυστυχώς, ο λιγοστός στρατός που υπήρχε στην περιοχή έχει φύγει.Λόγω των ειδικών πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών που αρχίζουν να διαμορφώνονται στα βόρεια σύνορά μας, επιβάλλεται άμεσα να μεταφερθεί στρατός στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδος και ειδικότερα στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στη μεταφορά στρατού στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο του νομού Φλώρινας για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής;

O Βουλευτής

Γιάννης Αντωνιάδης

Η απάντηση Καμμένου

Η αναδιοργάνωση δομών των Ενόπλων Δυνάμεων αποσκοπεί στη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και στη βέλτιστη χρησιμοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες προκλήσεις ασφαλείας και τις απειλές που ενδέχεται να εκδηλωθούν στην προαναφερθείσα ακριτική περιοχή και ειδικότερα σε Φλώρινα-Αμύνταιο, ο Στρατός Ξηράς διεξάγει πλήθος δράσεων με σκοπό την αποτροπή και ταυτόχρονα έχει σχεδιάσει τρόπους αντιμετώπισης, εφόσον απαιτηθεί.

Τέλος σας διαβεβαιώνω ότι οποιαδήποτε νέα απόφαση ληφθεί από το ΥΠΕΘΑ, σχετικά με τη διάταξη των δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, θα συμπεριλάβει και όλους τους παράγοντες – επιχειρησιακούς ή μη – προεξαρχόντων των υφιστάμενων δημοσιονομικών δεδομένων, έχοντας επίγνωση της στρατηγικής σημασίας και της ιστορικής αξίας της Δυτικής Μακεδονίας αφού αντιλαμβάνεται πλήρως την ευαισθησία τόσο των μελών του Κοινοβουλίου όσο και των τοπικών αρχών, ως προς τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διατήρηση του υψηλού φρονήματος και του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ