Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ: Ναύτης κόντεψε να χάσει το μάτι του στην Αλεξάνδρεια!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ η οποία παίρνει μέρος στην πολυεθνική άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ.

 
 
Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ναύτης που υπηρετεί τη θητεία του οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όταν δέχθηκε χλωρίνη στα μάτια!
Αν και οι συνθήκες μένει να διευκρινιστούν από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διαταχθεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής.
Ο ναύτης δέχθηκε χλωρίνη στα μάτια του από συναδέλφους του στο καράβι!
Κατά ορισμένες πληροφορίες δέχθηκε χλωρίνη απ’ ευθείας στα μάτια ενώ κατά άλλες δέχθηκε τη χλωρίνη στη μπλούζα και όταν πήγε να την βγάλει έπεσε στα μάτια.
Όπως και να έχει γεγονός είναι ότι ο ναύτης οδηγήθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο και νοσηλεύτηκε ένα βράδυ.
Άμεσα πάντως ειδοποιήθηκε η οικογένεια του ναύτη, ο οποίος υπηρετεί στη φρεγάτα από τον περασμένο Μάρτιο. Ο κυβερνήτης βρίσκεται σε διαρκή επαφή και ενημερώνει την οικογένεια για την πορεία της υγείας του νεαρού.
Σήμερα το μεσημέρι ο ναύτης επέστρεψε στη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα συνεχίσει κανονικά τη συμμετοχή της στην άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ.
Ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού.Η άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ

Η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017» διεξάγεται από τις 30 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Η άσκηση, η οποία διακρίνεται σε φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω και εν πλω, θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Αιγύπτου εντός του FIR Καϊρου, στη Ναυτική Βάση Αλεξάνδρειας και στην Αεροπορική Βάση Jinklees.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Η «ΜΕΔΟΥΣΑ» θα προστατεύει τη νοτιοανατολική Μεσόγειο!
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 2 Φρεγάτες, 1 Υποβρύχιο, 4 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος C-130, 1 Αεροσκάφος AWACS, 1 Ελικόπτερο CHINOOK και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με 1 Ελικοπτεροφόρο, 1 Φρεγάτα, 1 Υποβρύχιο, 1 Πυραυλάκατο, 6 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος C-130, 1 Αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.
Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών με την βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, στην αντιμετώπιση κρίσεων που άπτονται της θαλάσσιας ασφαλείας και στις επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.


armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ