Φρεγάτες: «Καράβια άνευ ικανού εμψύχου υλικού, είναι μόλυβδος βαρύς»

Φρεγάτες: Περίεργο πραγματικά από μια κυβέρνηση που πήρε την εξουσία με σύνθημα πρώτα από όλα οι άνθρωποι και η καλυτέρευση της ζωής τους να ακούμε μόνο για «λαμαρίνες»

Η κυβέρνηση ανοίγει όπως όλα δείχνουν και συζήτηση για να αγοραστούν από την Ελλάδα δύο γαλλικές φρεγάτες με κόστος περί το ένα δισεκατομμύριο.

Ας ξεχάσουμε πως η κυβέρνηση παλεύει να βρεί τα χρήματα για την αναβάθμιση των F-16, ας υποθέσουμε πως δεν υπάρχει θέμα με τα λεφτά και ας αναρωτηθούμε, τι λείπει από μια χώρα που έχει (κάποια) καινούργια πλοία και (κάποια) καινούργια αεροσκάφη;

Πιο «οπλικό της σύστημα» δεν έχει «αναβαθμιστεί»;


«Εγώ κύριε Πρόεδρε δεν καταγίνομαι με το χι συν ψι και τας γωνίας αποκλίσεως. Ξεύρω να πω ένα πράγμα. Καράβια άνευ ικανού εμψύχου υλικού, είναι μόλυβδος βαρύς βυθιζόμενος εντός ύδατος. Σας διαβεβαιώ ότι με τα καράβια που έχομε θα κάμουμε καλά τη δουλειά μας».

  Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο


 

Η απάντηση είναι μάλλον εύκολη. Το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι ικανό, είναι πρόθυμο και έτοιμο να προσφέρει το είναι του ολόκληρο αλλά δεν βλέπει να έχει καμία επιβράβευση, κανένα κίνητρο και καμία εγγύηση πως η οικογένεια του θα έχει και αύριο μια αξιοπρεπή διαβίωση και μάλιστα αντίθετα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες που θα μπορούσαν εύκολα να λυθούν.Αυτο το ανθρώπινο δυναμικό που βλέπει να υπάρχουν δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα (κατά πως λέει η κυβέρνηση) αλλά να μην μπορούν να βρεθούν «ψίχουλα» ούτε καν για την απόφαση του ΣτΕ.

Αυτό που πρέπει να έχει «αναβαθμισμένο» ηθικό όχι μόνο στις κρίσιμες ώρες, κάτι που είναι δεδομένο οτι έχει, αλλά κάθε ώρα και ημέρα. Ίσως θα έπρεπε, όπως είχε γίνει στις κυβερνήσεις Σαμαρά, όταν ε.α.Ανώτατοι Αξιωματικοί είχαν στείλει επιστολή, να γίνει η υπόμνηση και στην τωρινή κυβέρνηση πως η οικονομική απαξίωση σχετίζεται άμεσα με το ηθικό των Στελεχών.

Και εδώ εύλογα αναρωτιέται κανείς. Αφού όπως φαίνεται λεφτά, και μάλιστα πολλά λεφτά, υπάρχουν, τελικά δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πράξουν όσα υποσχέθηκαν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ