Γαλλικές φρεγάτες: Για να θυμούνται οι παλιοί…

Την ξαναζεσταμένη σούπα με τις γαλλικές φρεγάτες σερβίρει η κυβέρνηση που όπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά της πιάνεται.

Πρίν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η είδηση πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τις γαλλικές FREMM. Η ιδέα για την απόκτηση γαλλικών πλοίων να πούμε, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί, πως είχε δώσει πρωτοσέλιδα από την πρώτη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Αλλά μόνο τα πρωτοσέλιδα είδαμε τελικά και πλοίο δεν είδαμε.

Το ArmyNow.Net τόνιζε παρουσιάζοντας το σχετικό θέμα πως η μόνη απάντηση στο ερώτημα τί σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση διαπραγματευόμενη μόνο δύο πλοία είναι πως το μόνο που την νοίαζει είναι να δώσει δουλειά στα ναυπηγεία  αφού δεν έχει καταφέρει τίποτα άλλο.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε πως τελικά η κυβέρνηση συζητάει για τις «αόρατες» φρεγάτες BELH@RRA.

Εδώ λογικά αρχίζει κάποιος να κλαίει και να γελάει. Πριν από ενα χρόνο, στις 11 Ιανουαρίου 2017, το ArmyNow.Net έγραφε (κλίκ για μετάβαση στην ανάρτηση και τα βίντεο): Η παρουσίαση των δυο σκαφών της DCNS έγινε στα τέλη Δεκεμβρίου στο ΓΕΝ. Πρόκειται για την κορβέτα GOWIND 2500 και την φρεγάτα τύπου BELH@RRA, την επονομαζόμενη και «ψηφιακή» φρεγάτα, οι δυνατότητες των οποίων παρουσιάστηκαν από εκπροσώπους της γαλλικής εταιρείας DCNS, σε αρμόδιους επιτελείς από το ΓΕΝ, το Αρχηγείο Στόλου, και την ΔΔΜΝ

Να σημειώσουμε πως πριν από ένα χρόνο ο βασικός προβληματισμός που κυκλοφορούσε ήταν για το νεαρόν της ηλικίας του γαλλικού πλοίου και τις πιθανές «παιδικές ασθένειες» που θα μπορούσε να έχει ένα πλοίο με τόσα ηλεκτρονικά.

Όλα αυτά βέβαια πλέον μικρό ρόλο παίζουν αφού κατά πως φαίνεται τα εξοπλιστικά της χώρας τα αποφασίζει η κυβέρνηση με πρώτο μέλημα πως θα βγεί να πεί πως θα δώσει δουλειά στις αμυντικές βιομηχανίες τις χώρας πριν τις κάνει και αυτές αόρατες.

Και στο κάτω – κάτω της γραφής αμα περάσουν και αυτές οι εκλογές το πολύ – πολύ να το στρίψει α λα γαλλικά και ας μείνει το ΠΝ με τα όνειρα και οι Γάλλοι με την όρεξη. Γιατί πρώτη φορά θα είναι ή η τελευταία;

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ