ΓΔΑΕΕ: Εκτός Κυριακίδης και Μπαλαφούτης – Εν αναμονή Λάγιος και πρόσωπο έκπληξη

ΥΠΕΘΑ

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο νέος Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ – Για πρόσωπο έκπληξη στη θέση του Αναπληρωτή μιλάνε στο ΥΠΕΘΑ και το Μαξίμου

 

Σε τροχιά αλλαγών μπήκε η διοίκηση της ΓΔΑΕΕ και επίσημα μετά την παύση την περασμένη Παρασκευή του Γενικού Διευθυντή Αντιναυάρχου ε.α. Κυριάκου Κυριακίδη και του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Αντιστράτηγου ε.α. Δημητρίου Μπαλαφούτη.

Η παύση των δύο πρώην πλέον στελεχών της ΓΔΑΕΕ θα προωθηθεί σήμερα σε ΦΕΚ και ταυτόχρονα ξεκινάνε οι σχετικές νομικές διαδικασίες για την αναπλήρωση των θέσεων αυτών. Δηλαδή να αποσταλεί έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών όπου θα ζητείται η έγκριση πιστώσεων για τις θέσεις και στη συνέχεια μετά την απάντηση θα υπάρξει και σχετική πράξη του υπουργικού συμβουλίου. Μια διαδικασία η οποία εκτιμάτε θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα οπότε και θα ανακοινωθούν και επίσημα οι νέοι επικεφαλής του νευραλγικού τομέα της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Αυτό που έχει γίνει γνωστό από πληροφορίες και είναι σχεδόν απίθανο να αλλάξει είναι ότι ο Αντιπτέραρχος (ε.α.) Θεόδωρος Λάγιος είναι ο «εκλεκτός» του Μαξίμου και του ΥΠΕΘΑ που θα αναλάβει την κρίσιμη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Αυτό όμως που θα αποτελέσει έκπληξη – βόμβα θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο που θα αναλάβει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και θα δημιουργήσει πραγματικά αίσθηση! Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι κάτι παραπάνω από πολύ καλός γνώστης των θεμάτων των εξοπλιστικών των Ένοπλων Δυνάμεων, ο οποίος όπως μάλιστα μεταφέρουν, στο παρελθόν έβαλε την ηθική του πάνω από την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του!

Το παρασκήνιο της αντικατάστασης

Τόσο την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ όσο και το ίδιο το Μαξίμου αποφάσισαν τελικά να προχωρήσουν τώρα στην αντικατάσταση Κυριακίδη και Μπαλαφούτη που είχαν τοποθετηθεί επί υπουργίας Πάνου Καμμένου παρά το γεγονός ότι οι θητείες τους  έληγαν κανονικά τον Μάρτιο του 2020. Αυτό που διαρρέεται είναι ότι σε ΥΠΕΘΑ και Μαξίμου υπήρχε πολύ μεγάλη δυσφορία από τη «δράση» της ΓΔΑΕΕ σε πολλά εξοπλιστικά θέματα επιρρίπτοντας ευθύνες στους δύο υπεύθυνους για μεγάλες έως και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Πρώτη και καλύτερη την υπόθεση των  φρεγατών Βelharra όπου «κωλυσιεργούσαν» να αποσταλούν τα έγγραφα που ζητούσαν οι Γάλλοι ώστε να προωθηθούν οι διαπραγματεύσεις. Το ίδιο και στην κλεισμένη αναβάθμιση των μαχητικών F-16 που η καθυστέρηση έχει ξεπεράσει τον χρόνο λόγω ζητημάτων που δεν λύνονταν. Επίσης και σε απαιτούμενες αλλαγές που έπρεπε να είχαν ήδη γίνει, στη διαδικασία των προμηθειών των εξοπλιστικών που αναμένει εδώ και πολύ καιρό η ιδιωτική αμυντική βιομηχανία. Τέλος, η κατάσταση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα έμεινε στάσιμη και δυσχερής χωρίς να γίνει κανένα βήμα ξεμπλοκαρίσματος.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερο θα πρέπει να ξεμπλοκάρει και να τρέξει πλέον με γρήγορους ρυθμούς το νέο «δίδυμο» στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και γιατί η ανάγκες των ΕΔ δε μπορούν πλέον να περιμένουν αλλά και γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ βασίζει πολλά για την αναπτυξιακή έκρηξη που υπόσχεται, στην αμυντική βιομηχανία η οποία διαθέτει πολλά εφόδια για να συμβάλει στο μέγιστο βαθμό.

Εν αναμονή λοιπόν αποφάσεων και ανακοινώσεων.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ