ΓΔΑΕΕ: Ενεργοποιήθηκε και συνεδρίασε το Συμβούλιο Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας & Βιομηχανίας. Αρκεί;

ΣΑΕΤΒ

Πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ στις 4 Δεκεμβρίου 2019 η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας & Βιομηχανίας (ΣΑΕΤΒ).

Φυσικά και μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί για την αμυντική βιομηχανία η ενεργοποίηση του Συμβουλίου Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας & Βιομηχανίας (ΣΑΕΤΒ) καθώς όπως έγινε γνωστό από την ΓΔΑΕΕ πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ η πρώτη του συνεδρίαση.

Το ΣΑΕΤΒ αποφασίστηκε να συγκροτηθεί το 2017 στα πλαίσια της Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ) και ουσιαστικά θα είναι ένα συμβούλιο που για κάθε προμήθεια θα συμβουλεύει τι μπορεί να κάνει η αμυντική βιομηχανία.

Σίγουρα, όμως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα βήματα για να στηριχτεί η ρημαγμένη από την κρίση αλλά και από παλιές παθογένιες κρατική αμυντική βιομηχανία και την ιδιωτική να παλεύει ώστε να γίνει ακόμα πιο εξωστρεφής για να επιβιώσει. Ας ελπίσουμε την ενεργοποίηση του  ΣΑΕΤΒ η οποία από μόνη της σίγουρα δεν αρκεί να ακολουθήσουν και νέες ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που μπορεί να βοηθήσει πολλαπλά και την οικονομία και φυσικά τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το πως έχει κινηθεί άλλωστε η Τουρκία σε αυτό τον τομέα τον γνωρίζουμε όλοι όπως και τα αποτελέσματά της όπου καλύπτει μεγάλο ποσοστό των εξοπλιστικών αναγκών της από την δική της βιομηχανία.

Η ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ:

Στις 4 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας & Βιομηχανίας (ΣΑΕΤΒ).

Το ΣΑΕΤΒ έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και εισηγείται τις βασικές επιλογές κατά τον προγραμματισμό της κυβερνητικής επιλογής, τόσο στον τομέα της αμυντικής έρευνας και της τεχνολογίας, όσο και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ).

Το ΣΑΕΤΒ είναι δεκαεπταμελές και εκπροσωπούνται σε αυτό πέραν των φορέων του ΥΠΕΘΑ, τα ΑΕΙ και Ερευνητικά Ιδρύματα (ΕΙ), η Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ