ΓΔΑΕΕ: Ημερίδα για τα «Μη επανδρωμένα Οχήματα» παρουσία ΥΕΘΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ, ημερίδα με θέμα: «Μη επανδρωμένα Οχήματα (UxV’s), Συστήματα & Τεχνολογίες».

Η ημερίδα οργανώθηκε από τη ΓΔΑΕΕ στο πλαίσιο υλοποίησης της Εθνικής Αμυντικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ), με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα.

Τα Γενικά Επιτελεία παρουσίασαν θέματα επιχειρησιακών απαιτήσεων, εν εξελίξει διεθνή προγράμματα, καθώς και θέματα κανονιστικού πλαισίου σχετιζόμενα με το αντικείμενο. Στη συνέχεια, εκπρόσωποι της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής-ερευνητικής κοινότητας, με συναφή δραστηριότητα και εμπειρία, παρουσίασαν τεχνολογικές δυνατότητες, εξελίξεις και διαπιστώσεις από τη συμμετοχή σε συναφή προγράμματα έρευνας, τεχνολογίας και ανάπτυξης, ενόψει και των εξελίξεων αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας.

Στο ακροατήριο παρευρέθηκαν η Ηγεσία και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και ακαδημαϊκοί – ερευνητές με δραστηριότητα στο αντικείμενο των μη επανδρωμένων συστημάτων και των συναφών υποσυστημάτων / τεχνολογιών.

Στόχος είναι να διευκολυνθούν επαφές ως βάση περαιτέρω εθνικών συνεργασιών έρευνας & τεχνολογίας στον τομέα των μη επανδρωμένων οχημάτων, ο οποίος ανήκει στις κρίσιμες περιοχές ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την ΕΑΒΣ.

Την ημερίδα προλόγισαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχος (εα) Κυριάκος Κυριακίδης.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ