Στη ΓΔΑΕΕ ξανά η Naval Group – Τι γίνεται με τις BELHARRA

ΦΡΕΓΑΤΑ BELHARRA

Ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ και επιτελείς συναντήθηκαν σήμερα με εκπροσώπους της εταιρείας Naval Group, κατόπιν σχετικού αιτήματος της εταιρείας.
 
 
Συναντήθηκαν σήμερα ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχος ε.α. Κυριάκος Κυριακίδης και επιτελείς της ΓΔΑΕΕ με εκπροσώπους της γαλλικής εταιρείας Naval Group, μετά από σχετικό αίτημα της εταιρείας. Η συνάντηση προφανώς είναι επακόλουθο της 28ης Ελληνογαλλικής επιτροπής εξοπλισμών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις αρχές του μήνα.
Να σημειωθεί ότι η Naval Group είναι η εταιρεία που παράγει τις γαλλικές stealth φρεγάτες BELHARRA για τις οποίες ενδιαφέρεται το Πολεμικό Ναυτικό και για τις οποίες έχει χυθεί πολύ «μελάνι» στα μέσα ενημέρωσης.
Οι γαλλικές Φρεγάτες BELHARRA, όπως είχε αποκαλύψει κι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, βρίσκονται στο «τραπέζι» των συζητήσεων ανάμεσα στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) και τη γαλλική εταιρεία. Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος επαφών επί τη βάση του σχεδίου που είχε εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ το 2009 για τις φρεγάτες τύπου Fremm.
Ωστόσο αυτό που υπογραμμίζεται με ένταση από υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι η προσθήκη νέων φρεγατών στον Στόλο είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και άμεση και πρέπει να βρεθεί λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ