Εξήγηση ΓΕΕΘΑ για τις φρεγάτες. Ποιοί πρόσφεραν ανταλλακτικά;

Το ΓΕΕΘΑ ξεδιάλυνε το μυστήριο των δηλώσεων Βίτσα. Οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού είχαν την τύχη να πέσουν πάνω σε μια προσφορά ανταλλακτικών. Δείτε απο ποιούς.

Πριν λίγες μέρες προκάλεσε αίσθηση μια τηλεοπτική παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα σε τοπικό κανάλι όπου μεταξύ άλλων είπε «εννοείται πως δεν κανιβαλίζονται φρεγάτες» .

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Έτσι σχολίασε ο Βίτσας την στολή του Καμμένου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε αίσθηση διοτι τα τελευταία χρόνια συχνά ακούγεται πως λόγω περικοπών υπάρχει θέμα σε ανταλλακτικά και υποστήριξη των οπλικών συστημάτων και άρα και των φρεγατών.

Σήμερα όμως μέσω μιας ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ ξεκαθαρίζεται που βρήκε τελικά το Πολεμικό Ναυτικό ανταλλακτικά.

Όπως λοιπόν αποκαλύπτει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ το Πολεμικό Ναυτικό έχει δεχθεί προσφορά των Αράβων οι οποίοι προφανώς κατανοώντας την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και στο πλαίσιο των καλών διπλωματικών σχέσεων έδωσαν ανταλλακτικά για τις φρεγάτες τύπου S.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας «ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στα ανταλλακτικά που προσέφεραν τα ΗΑΕ στο ελληνικό ΠΝ για την υποστήριξη των Φρεγατών τύπου ‘’S’’ και ευχαρίστησε για την συνεισφορά της Ερυθράς Ημισελήνου των ΗΑΕ στο προσφυγικό, με την χρηματοδότηση της ανακατασκευής 2 δομών φιλοξενίας προσφύγων, στο Κουτσόχερο Λάρισας και στη Ριτσώνα Βοιωτίας.»

H ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται και στις υπόλοιπες συναντήσεις που είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της επίσκεψης του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δείτε όλη την ανακοίνωση:

Από 18 έως και 19 Φεβρουαρίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου-Έκθεσης Αμυντικού Υλικού IDEΧ 2017.

Στο περιθώριο της έκθεσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, Lieutenant General Hammad Mohammed Thani Al Rumaithi και με τον Αρχηγό του Ναυτικού των ΗΑΕ Rear Admiral Ibrahim Salim Mohamed Al-Musharrakh, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στην υφιστάμενη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών καθώς και τις προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ειδική μνεία έγινε στις εκπαιδεύσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα καθώς και στις υφιστάμενες δυνατότητες παροχής αντίστοιχων και στο μέλλον.  Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στα ανταλλακτικά που προσέφεραν τα ΗΑΕ στο ελληνικό ΠΝ για την υποστήριξη των Φρεγατών τύπου ‘’S’’ και ευχαρίστησε για την συνεισφορά της Ερυθράς Ημισελήνου των ΗΑΕ στο προσφυγικό, με την χρηματοδότηση της ανακατασκευής 2 δομών φιλοξενίας προσφύγων, στο Κουτσόχερο Λάρισας και στη Ριτσώνα Βοιωτίας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά την παρουσία του στο IDEΧ 2017, επισκέφθηκε περίπτερα Ελληνικών Εταιρειών, του Πεδίου Βολής Κρήτης, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, ενώ συναντήθηκε με ομολόγους του άλλων χωρών καθώς και με τον Έλληνα Πρέσβυ στα ΗΑΕ, Πληρεξούσιο Υπουργό Α’ κ. Διονύσιο Ζώη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ