ΓΕΕΘΑ: Φόρος τιμής στους πεσόντες με "Χιούι" στο Σαραντάπορο

Τιμές αποδίδει σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης στους πεσόντες στρατιωτικούς με ελικόπτερο “Χιούι” στο Σαραντάπορο

 
 
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης θα παραστεί σήμερα στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους τέσσερις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους στις 19 Απριλίου, κατά την πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος τελικά δε θα παραστεί λόγω της πρωινής συζήτησης στη βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
 

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για το δυστύχημα

Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.
Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.
Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως:

  • του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη,
  • του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου,
  • του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και
  • του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή.

Τιμητικό βαθμό στους στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους με το μοιραίο Χιούι στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, απένειμε με απόφασή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Πιο συγκεκριμένα, οι θανόντες αξιωματικοί προάγονται στον βαθμό του αντιστρατήγου, με το αιτιολογικό ότι “Απεβίωσαν Κατά την Εκτέλεση Υπηρεσίας Αυξηµένου Κινδύνου”.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ