ΓΕΕΘΑ: Με τον Α/ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε η Διοικητής του 6ου Αμερικάνικου Στόλου – ΦΩΤΟ

Μια πολύ σημαντική προσκεκλημένη βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα και συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΝ.
 
Την ώρα που το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο ΓΙΑΒΟΥΖ ετοιμάζεται να ξεκινήσει το ταξίδι του για την Ανατολική Κύπρο και το έτερο γεωτρύπανο ΠΟΡΘΗΤΗΣ βρίσκεται δυτικά της Κύπρου, μία επίσκεψη με υψηλή σημασία λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα. Από χθες 19 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουνίου, θα βρίσκεται στη χώρα η Διοικητής του 6ου Αμερικανικού Στόλου Ναύαρχος Lisa Franchetti.
Η Αμερικανίδα Ναύαρχος έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο, καθώς η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ταυτόχρονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να θέσουν το ζήτημα της ταχείας εξέτασης και υιοθέτησης μέτρων κατά της Τουρκίας, όσο η γειτονική χώρα επιμένει στη συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΦΡΑΝΤΣΕΤΙ
Σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, συναντήθηκε με τη Διοικητή (Commander) του US 6th Fleet, Vice Admiral Lisa M. Franchetti.
ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΦΡΑΝΤΣΕΤΙ
Συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στη συνεργασία των 2 κρατών, καθώς και θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, καθώς και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΦΡΑΝΤΣΕΤΙ
Η Διοικητής του US 6th Fleet πραγματοποιεί από 19 έως 21 Ιουνίου 2019 επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο διμερών επαφών.
Νωρίτερα η Ναύαρχος Lisa M. Franchetti είχε συναντηθεί με τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη.
Πλάνα από την επίσκεψη της Ναυάρχου Lisa M. Franchetti στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ