ΓΕΕΘΑ: Συμφωνία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας για συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων – ΦΩΤΟ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για δεύτερη φορά φέτος, διεξήχθη εκπαίδευση προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ), από τη Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 διεξήχθη.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για το τρέχον έτος.

Μάλιστα, το τριήμερο 28 έως 30 Οκτωβρίου, επισκέφθηκαν τη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ,  ο Διοικητής Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και ο Τμηματάρχης Ειδικών Επιχειρήσεων .

Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας παρακολούθησε εκπαίδευση Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων ενώ την 30 Οκτωβρίου 2020 παραβρέθηκαν στην τελετή απονομής πτερύγων αλεξιπτωτιστών σε στρατιωτικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της επίσκεψης, υπεγράφη Τεχνική Συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για τη ρύθμιση των θεμάτων της διεξαγωγής συνεκπαιδεύσεων και ασκήσεων των ΔΕΕ των δυο χωρών.

Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους της χώρας μας ο Διοικητής ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ Υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και εκ μέρους της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ο Διοικητής Επιχειρήσεων των Ενόπλων της Δυνάμεων, Υποστράτηγος Pavle Arsoski.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ