ΓΕΕΘΑ: Επιβεβαιώθηκε και διευρύνθηκε το ΠΣΣ μεταξύ Ελλάδας – Αρμενίας

Το νέο διευρυμένο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας ΠΣΣ Ελλάδος- Αρμενίας για το 2019 υπογράφτηκε από αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ
 
Σε υψηλό επίπεδο και μάλιστα διευρυμένη θα συνεχιστεί η διμερής στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας, κάτι που επαναβεβαιώθηκε με την υπογραφή του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας του έτους 2019. Η νέα ΠΣΣ υπογράφτηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον Αρχιπλοίαρχο Μιχαήλ Ναούμ, Διευθυντή της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων,  από 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2019, το Ερεβάν Αρμενίας.
Επικεφαλής από πλευράς της Αρμενίας ήταν ο Mr Levin Grigori Ayvazyan, Head of Defence Policy Department of ARM MoD.

Το ΠΣΣ 2019 περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως:

α. Εκπαιδεύσεις σε Σχολεία Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρηνευτικών αποστολών.
β. Επισκέψεις υγειονομικού προσωπικού σε ελληνικά Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
γ. Συνεργασία σε εξειδικευμένα αντικείμενα του ΓΕΣ.
Παράλληλα έγινε διερεύνηση νέων τομέων κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της υφιστάμενης Στρατιωτικής Συνεργασίας.
Να σημειώσουμε ότι η Στρατιωτική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Αρμενίας είναι ιδιαίτερη στενή καθώς υπάρχουν πολλοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών κάτι που επιβεβαιώθηκε κα πρόσφατα στη συνάντηση του ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη με τον Πρέσβη της Αρμενίας.
Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2018 ο Ευ. Αποστολάκης, ως ΑΓΕΕΘΑ είχε υποδεχτεί τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ) της Αρμενίας, αντιστράτηγο Artak Davtyan, που είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, στον Αυλώνα Αττικής, ενώ συναντήθηκε με Αρμένιους σπουδαστές στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ. ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΔ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ
ΠΣΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΡΜΕΝΙΑΣ

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ